Afbeelding

Allan Snippe (10) voorleeskampioen Voorschoten-Wassenaar!

Cultuur Kunst & Cultuur

Tienjarige Allan Snippe van de Emmausschool in Voorschoten heeft afgelopen vrijdag in Bibliotheek Wassenaar de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Allan las een fragment voor uit het boek De Ongelooflijke Ravi Ravioli van Jozua Douglas aan de juryleden, mede-deelnemers en in totaal zo’n veertig supporters. 

Maar liefst 9 schoolwinnaars van 9 verschillende basisscholen uit Voorschoten en Wassenaar deden mee. De jury bestond uit theatermaker Nicolette Senf, kinderboekenschrijver Lianne Groeneveld en booktokker Chaya Staal. Zij kozen unaniem voor Allan vanwege zijn enthousiasme, zichtbare plezier in het voorlezen en duidelijke articulatie. Maar ook deelnemers Robert, Tjores, Aimée, Olivia, Sylke, Sara, AnneKee en Flore bleken ware voorleestoppers te zijn!

Allan doet op woensdag 8 maart namens Voorschoten en Wassenaar mee aan de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Rotterdam. De winnaar daarvan vertegenwoordigd de regio in de provinciale voorleeswedstrijd. De grote finale van de Nationale Voorleeswedstrijd vindt plaats op 24 mei 2023.

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 11 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 11 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1