Afbeelding

Allan Snippe (10) voorleeskampioen Voorschoten-Wassenaar!

Cultuur Kunst & Cultuur

Tienjarige Allan Snippe van de Emmausschool in Voorschoten heeft afgelopen vrijdag in Bibliotheek Wassenaar de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Allan las een fragment voor uit het boek De Ongelooflijke Ravi Ravioli van Jozua Douglas aan de juryleden, mede-deelnemers en in totaal zo’n veertig supporters. 

Maar liefst 9 schoolwinnaars van 9 verschillende basisscholen uit Voorschoten en Wassenaar deden mee. De jury bestond uit theatermaker Nicolette Senf, kinderboekenschrijver Lianne Groeneveld en booktokker Chaya Staal. Zij kozen unaniem voor Allan vanwege zijn enthousiasme, zichtbare plezier in het voorlezen en duidelijke articulatie. Maar ook deelnemers Robert, Tjores, Aimée, Olivia, Sylke, Sara, AnneKee en Flore bleken ware voorleestoppers te zijn!

Allan doet op woensdag 8 maart namens Voorschoten en Wassenaar mee aan de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Rotterdam. De winnaar daarvan vertegenwoordigd de regio in de provinciale voorleeswedstrijd. De grote finale van de Nationale Voorleeswedstrijd vindt plaats op 24 mei 2023.

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42