Afbeelding

KNNV Week van de Biodiversiteit: 20 tot 29 mei

Cultuur Regio nieuws

Dit voorjaar pakt de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) uit met een week van de Biodiversiteit. De over het land verspreidde afdelingen van de vereniging organiseren ieder voor zich diverse activiteiten in de natuur waar iedereen aan mee kan doen. 

De KNNV is een natuurvereniging die staat voor het vergroten van de kennis van de natuur in de ruimste zin en het verbreiden van deze kennis. Maar zeker ook het aankweken van de belangstelling voor en liefde voor de natuur. In de eerste plaats onder haar leden maar zeker ook ook buiten de vereniging. De KNNV draagt bij aan de natuur- en landschapsbescherming in de ruimste zin, in het bijzonder in Nederland maar ook daar buiten. 

De KNNV afdeling Leiden kent verschillende werkgroepen op gebied van planten, paddenstoelen, vogels, mossen en amfibieën en er wordt veel samengewerkt met de IVN, bijvoorbeeld in de werkgroep Ontdek Natuur met Citizen Science. De werkgroepen organiseren voor de leden excursies naar natuurgebieden in de ruime omgeving, studieavonden en lezingen. In samenwerking met bijvoorbeeld de gemeente worden soms inventarisaties gedaan van planten en dieren.

In de Week van de Biodiversiteit heeft de KNNV afdeling Leiden een uitgebreid activiteitenprogramma opgezet waar voor een ieder wel iets tussen zit.

Dinsdagavond 23 mei 1900-20.30: Grassen in de Leidse bermen
Onder leiding van Koen van Zoest zoekt de KNNV Plantenwerkgroep naar allerlei grassen in de Leidse bermen. Er kunnen maximaal 10 deelnemers mee; niet-leden van KNNV en IVN hebben bij deze excursie voorrang. Aanmelden mogelijk vanaf 16 mei via KNNVLeidenWeekvdBiodiversiteit@gmail.com
Verzamelen op het parkeerterrein van de Drie Oktoberhal.

Woensdagmiddag 24 mei 13.00-15.00 uur: Excursie naar de recent in ere herstelde Eendenkooi in Warmond
Onder leiding van gidsen van de eendenkooi met veel informatie over het ontstaan, gebruik en onderhoud. Er wordt voor deze excursie een eigen bijdrage gevraagd van 5 euro p.p. Aanmelden kan vanaf 12 mei via KNNVLeidenWeekvdBiodiversiteit@gmail.com
Verzamelen om 12.45 uur De auto kan geparkeerd worden bij de parkeerplaats van het uitkijkpunt aan het eind van de Menneweg, ga dan te voet terug naar het hek met het bord van de eendenkooi bij het begin van het onverharde pad. De groep wordt daar dan opgehaald.

Vrijdagmiddag 26 mei 10.00 -12.00 uur: Vlinderroute lopen in Lentevreugd bij Wassenaar
Onder leiding van natuurgids Hugo Woudenberg, naast het inventariseren van vlinders ook veel informatie over dit prachtige natuurgebied Er kunnen maximaal 8 deelnemers mee, niet-leden van KNNV en IVN hebben bij deze excursie voorrang. Aanmelden vanaf 12 mei via KNNVLeidenWeekvdBiodiversiteit@gmail.com Verzamelen vanaf 9.45 uur op het parkeerplaatsje van Lentevreugd

Zaterdagmorgen 27 mei 9.00 -12.30 uur: Algemene natuurexcursie naar Koninklijk landgoed De Horsten in Wassenaar
Met gidsen van diverse KNNV werkgroepen op gebied van vogels, planten, amfibieën paddestoelen, insecten en diersporen . Verzamelen bij de ingang van De Horsten aan de Papelaan. Advies is kom op de fiets, de toegang is dan gratis. Parkeerruimte is beperkt aanwezig en vooraf zelf reserveren. Aanmelden is niet nodig, iedereen is harte welkom.

Zaterdagmiddag 27 mei 13.30-16.30 uur: NatuurInventarisatie in de Eendenkooi van Warmond.
Bioblitz in het kader van het 400 soorten jaar op deze mooie plek. er kunnen maximaal 10 deelnemers mee op volgorde van aanmelding.Dit is een echte werkexcursie, gericht op het vinden van zoveel mogelijk planten en dieren! Aanmelden vanaf 12 mei via KNNVLeidenWeekvdBiodiversiteit@gmail.com
Verzamelen om 12.45 uur. De auto kan geparkeerd worden bij de parkeerplaats van het uitkijkpunt aan het eind van de Menneweg, ga dan te voet terug naar het hek met het bord van de eendenkooi bij het begin van het onverharde pad. De groep wordt daar dan opgehaald.

U vind het programma en meer informatie over de KNNV op leiden.knnv.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Schrijf je in voor De VoorschotenLoop! 54 minuten geleden
Afbeelding
Nieuw in Brandweermuseum: Brandweer Electro-spel 4 uur geleden
Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 3 mrt, 09:26 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00