Films in de bioscoop
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p><strong>Aznavour, le regard de Charles (voorpremi&egrave;re)</strong> </p>

Aznavour, le regard de Charles (voorpremière)

(Foto: Filmtheater Voorschoten)

Films in de bioscoop

  Film

Bijzondere films de komende week in het Filmtheater. Onder andere ‘A life on Our Planet’ van David Attenborough en ‘Le Regard de Charles’ van Charles Aznavour. Ook is het kindertheater. 

Donderdag 1, zaterdag 3 oktober, 20.00 en zondag 4 oktober 15.30: Rocks
Drama (VK, 2019), 93 min. Kijkwijzer: 6
Rocks is een film van regisseur Sarah Gavron (Suffragette): een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen. De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling is vertrokken, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Vrijdag 2 oktober, 20.00 David Attenborough: A Life on Our Planet
Documentaire, natuurfilm (VK 2020) 115 min. Kijkwijzer: 9
Op zijn 93ste heeft David Attenborough alle continenten op aarde bezocht, de ruigste plekken van onze planeet verkend en alles wat leeft in de natuur, in al zijn diversiteit en wonderbaarlijkheid, vastgelegd. Nu staat hij voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Eerlijk, onthullend en urgent: David Attenborough: A Life on Our Planet is een krachtig relaas uit de eerste hand over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.

Woensdag 7 oktober, 20.00: Helmut Newton: The Bad and The Beautiful
Documentaire (VS 2020) 93 min. Kijkwijzer: AL
“Helmut Newton: The Bad and the Beautiful” schetst het leven van een van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk. Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag. Zijn unieke en provocerende portretten, waarin vrouwen altijd de drijvende kracht waren, werpen nog steeds vragen op: zette hij hen neer als krachtige subjecten, of waren zij vooral het geseksualiseerde object van zijn mannelijke blik? De documentaire wisselt de prachtige foto’s van Newton af met interviews van onder andere Grace Jones, Charlotte Rampling, Claudia Schiffer, Isabella Rossellini en weduwe June Newton over zijn leven en fotografische erfenis.

Donderdag 8 oktober, 20.00: Aznavour, le regard de Charles (voorpremière)
Documentaire, muziek, (première in november 2020) 83 min. Kijkwijzer: AL
In 1948 kreeg Charles Aznavour een 16mm -filmcamera van Edith Piaf, Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had. Tot 1982 schiet hij vele rollen vol. Het filmmateriaal is zijn persoonlijke dagboek. Aznavour filmt zijn leven, een leven als een film. Hij filmt altijd en overal. Momenten en gebeurtenissen, plaatsen waar hij optreedt, zijn vrienden, liefdes en narigheid. Een paar maanden voor zijn dood bekeek hij het materiaal met Marc di Domenico en besloot er een film van te maken, zíjn film.


FAMILIEVOORSTELLINGEN

Zondag 4 oktober, 13.30 en woensdag 7 oktober, 14.00: Lassie
Familiefilm, avontuur (Du 2020) 97 min. Nederlands gesproken. Kijkwijzer: 6
Florian en zijn ouders moeten verhuizen en krijgen van de chagrijnige nieuwe huisbazin te horen dat honden niet zijn toegestaan. Wat nu? Lassie is Florians beste vriend! Vader lost dit op door hun lieve hond voor een tijdje te laten logeren bij Graaf Von Sprengel en z’n kleindochter Priscilla. Maar als een dief het kasteel binnendringt raakt Lassie zoek. Florian en Priscilla zetten samen alles op alles om hem terug te vinden.

Zondag 11 oktober, 11.00 Theater Stof met “Kiekeboe”
Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Kaartje € 8 ,-
Ontmoet olifant, schaap, kikker en uil in een verrassend aaibaar decor waar van alles aan te ontdekken valt. Laat je meevoeren in deze stoffen wereld voor de allerkleinsten. Een beeldende, lichte en muzikale voorstelling over hoe fijn het is om te verstoppen en daarna weer tevoorschijn te komen. Een verhaal over verlegenheid, nieuwsgierigheid en het plezier in spelen. Kijk voor een voorproefje op de website van het Filmtheater.

Na de voorstelling kunnen de kinderen in en met het decor spelen.

Speelduur: ongeveer 40 min.

Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl. Aan de kassa mogen namelijk zonder reservering geen kaartjes worden verkocht.
Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten