<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Jan Smit, de nummer 3 op de lijst van ONS Voorschoten
Jan Smit, de nummer 3 op de lijst van ONS Voorschoten
Politiek

Even voorstellen: Jan Smit van ONS

  Politie

Even voorstellen: Jan Smit, 53 jaar, van beroep Politiemedewerker
Ik ben getrouwd met Sonja en heb 2 zonen: Wessel en Daniël
Klassieke bromfietsen en motoren zijn mijn hobby.

Sinds woon ik in Voorschoten 1997. Ik ben opgegroeid in Leiden in een arbeidersgezin, waarbij het motto "niet kletsen, maar doen" gold. Dat heb ik eigenlijk nog steeds. Natuurlijk zou ik vooraf ook graag alle risico's van mijn handelen willen kennen en afwegen, maar het grootste risico is dan dat je niets doet. Het zoeken naar balans hierin blijft voor mij belangrijk, omdat ik vaak neig naar door te willen pakken. Ik ben in ieder geval transparant over mijn denken en doen in de hoop dat mijn omgeving mij van feedback voorziet. De uitspraak "Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg" is mij op het lijf geschreven. 

Ik heb niet echt een groot voorbeeld van iemand die mij inspireert, omdat ik vind dat ieder mens mij kan inspireren en omdat ik inmiddels mezelf ben en het daarmee zal moeten doen. Ik heb wel mensen waarvoor ik veel respect heb. Dit zijn veelal mensen in mijn directe omgeving, die geen enorme prestatie hoeven te hebben geleverd, maar die eigenschappen hebben die ik erg op prijs stel en bewonder. Mijn vrouw vol vertrouwen en geduld, een vriend die loyaal en eerlijk is en mijn kinderen die heel onbevangen de toekomst in kijken zijn zo maar wat voorbeelden. 

Voorafgaand aan de oprichting van ONS Voorschoten raakte ik in gesprek met Bianca Bremer, een van de oprichters. Tegen haar had ik natuurlijk ook een mening over het functioneren van de lokale politiek en de gemeente. Zij daagde me uit door te zeggen dat roepen vanaf de zijlijn wel makkelijk was. Ik ben het toen wat intensiever gaan volgen en zag dat je als raads-/commissielid weldegelijk invloed kon hebben op het lokale beleid. Ik heb naast het gemeenschappelijke doel van ONS om het voor Voorschoten en de Voorschotenaren goed te doen ook als doel om de politiek toegankelijker te maken. Het moet duidelijker en transparanter zodat het gemeentebestuur van iedereen wordt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten