Foto: Katerina Walozsick
Foto: Katerina Walozsick

Politie zoekt getuigen verwoesting bushokje

Politie 112

Met een enorme knal is het bushokje bij het gemeentehuis afgelopen maandag op dinsdagnacht voor de tweede keer in een paar weken vernield. Deze keer was het wel heel goed raak, het hokje is volledig verwoest, alleen het frame en het dak staan nog. De knal werd in vrijwel heel Voorschoten gehoord. 

Op oudejaarsavond werd hetzelfde bushokje ook al vernield en de schade was vorige week net hersteld. ‘Deze keer is het bushokje niet meer te repareren’, zeggen twee boa’s die de schade komen opnemen. ‘Nog een geluk dat er niemand gewond is geraakt door het rondvliegend glas, dat ligt meters ver.’

De politie deed vanmiddag onderzoek bij het bushokje. Volgens een woordvoerder van de politie is het vermoedelijk met zwaar illegaal vuurwerk opgeblazen. 

De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844, Misdaad Anoniem 0800-7000 of stuur een bericht naar Politie Leiden Zuid via facebook of andere social media. 

De politie-woordvoerder bevestigt dat er weliswaar een melding van het incident maandagavond binnen is gekomen maar dat er nog geen aangifte van de vernieling is gedaan. 

Wie de eigenaar van het bushokje is, is ook niet duidelijk. Volgens de gemeente Voorschoten is dat de busmaatschappij maar die verwijst op haar beurt weer naar de gemeente. 

Wordt waarschijnlijk vervolgd.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 18 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9