<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Foto: Katerina Walozsick</p>

Foto: Katerina Walozsick

112

Politie zoekt getuigen verwoesting bushokje

  Politie

Met een enorme knal is het bushokje bij het gemeentehuis afgelopen maandag op dinsdagnacht voor de tweede keer in een paar weken vernield. Deze keer was het wel heel goed raak, het hokje is volledig verwoest, alleen het frame en het dak staan nog. De knal werd in vrijwel heel Voorschoten gehoord. 

Op oudejaarsavond werd hetzelfde bushokje ook al vernield en de schade was vorige week net hersteld. ‘Deze keer is het bushokje niet meer te repareren’, zeggen twee boa’s die de schade komen opnemen. ‘Nog een geluk dat er niemand gewond is geraakt door het rondvliegend glas, dat ligt meters ver.’

De politie deed vanmiddag onderzoek bij het bushokje. Volgens een woordvoerder van de politie is het vermoedelijk met zwaar illegaal vuurwerk opgeblazen. 

De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844, Misdaad Anoniem 0800-7000 of stuur een bericht naar Politie Leiden Zuid via facebook of andere social media. 

De politie-woordvoerder bevestigt dat er weliswaar een melding van het incident maandagavond binnen is gekomen maar dat er nog geen aangifte van de vernieling is gedaan. 

Wie de eigenaar van het bushokje is, is ook niet duidelijk. Volgens de gemeente Voorschoten is dat de busmaatschappij maar die verwijst op haar beurt weer naar de gemeente. 

Wordt waarschijnlijk vervolgd.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten