Afbeelding

Heeft Voorschoten € 3,9 miljoen over??

Politiek Politiek

De jaarrekening 2017 laat vooralsnog een prachtig positief resultaat zien van € 3,9 miljoen in de plus. En dat is lang geleden maar er kwam een waarschuwing bij van demissionair wethouder financiën Daan Binnendijk: 'We moeten ons niet rijk rekenen: het zijn voor het grootste deel houten euro's. We hebben dit geld niet in kas.'

De reden is dat de Provincie in 2017, het jaar van het preventief toezicht, besloot geplande werkzaamheden in de openbare ruimte niet uit te voeren of pas later in het jaar te starten.  'Dat werk moet wel worden gedaan of het wordt later dan gepland afgerond. Het geld dat we nu zogenaamd over hebben, komt dan in 2018 wel op de jaarrekening. 

Daarnaast heeft de gemeente de tweede ontsluitingsweg in Park Allemansgeest afgekocht. 'Dat leverde 9 ton op. Voor dat bedrag zou een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd worden maar of die doorgaat is nog onzeker. De ene helft van de wijk is er faliekant op tegen en de andere helft wil er graag gebruik van maken. Voor wat betreft de veiligheid is het niet echt noodzakelijk maar dat besluit wordt aan het volgende college overgelaten. 

Harde euro's zijn wel de opbrengst van de verkoop van vastgoed in de gemeente. 'Met deze opbrengst wordt de schuldenlast verminderd.' In 2018 worden de Vlietzaal en de school aan de Prof. Einsteinlaan verkocht. Ook die opbrengsten gaan naar de schuldenlast. 
 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 2 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 2 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 2 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 2 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 8 uur geleden