Glenn Zeelt, fractievoorzitter ONS Voorschoten. Foto: pr
Glenn Zeelt, fractievoorzitter ONS Voorschoten. Foto: pr

ONS: Investeren in de jeugd

Politiek Politiek

ONS Voorschoten heeft in het Verkiezingsprogramma aangegeven, dat wie het financieel minder heeft steun moet krijgen. Ook investeren in de jeugd vindt ONS Voorschoten erg belangrijk. Daarom heeft de partij afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering van harte ingestemd met het voorstel om het Kindpakket voor mensen die het wat minder hebben te verruimen.

Meedoen in de samenleving is erg belangrijk. Er is een groep mensen die vaak buiten hun schuld niet in de gelegenheid is om dat te doen. Voor volwassenen is dat belangrijk, maar zeker voor kinderen. Glenn Zeelt zegt daarover: 'De jeugd moet kansen krijgen om met hun leeftijdgenootjes mee te kunnen doen. Dat betekent dat zij bij voorbeeld lid van een (sport)vereniging moet kunnen worden. Dat is belangrijk voor de kinderen, de ouders en de verenigingen. Talenten moeten zich kunnen ontwikkelen'. Het besluit van de Gemeenteraad om geld beschikbaar te stellen past ook in de verkiezingsbelofte die ONS Voorschoten heeft gedaan.

ONS is ook blij, dat het college het voorstel van ONS Voorschoten heeft overgenomen te onderzoeken of het financieel mogelijk is, om kinderen in de gelegenheid te stellen naast het zwemdiploma A, ook B te kunnen halen. We zullen er op toezien, dat die toezegging ook waarheid wordt. Het gaat er om, dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen zij die het financieel moeilijk hebben en zij die het wel kunnen betalen. Zou de financiële bijdrage van de gemeente zich tot alleen het behalen van het A diploma beperken, dan is er toch sprake van een verschil. En als het om jeugd gaat wil ONS dat zeker niet.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 5 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 23 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 23 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 23 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 23 uur geleden