De Voorschotense Voorstraat. Foto: CDA Voorschoten
De Voorschotense Voorstraat. Foto: CDA Voorschoten

CDA: Belangen van bewoners en horeca in de Voorstraat in balans houden

Politiek Politiek

'De bewoners van de Voorstraat vormen het hart en ziel van deze straat. Hoe belangrijk en waardevol de horeca-functie in de Voorstraat ook is, zij zijn vaak de gastheer en gastvrouw van Voorschoten. Dat mag ook best eens  een keer benadrukt worden. De functie van de Voorstraat als ontmoetingsplek van Voorschoten is duidelijk. Maar tegelijk is het gezellige dorpse karakter van de Voorstraat niet  goed voorstelbaar zonder de mensen die in deze straat wonen en leven. Het is daarom belangrijk dat er een goede balans blijft tussen wonen, werken en horeca', aldus raadslid Cees Bremmer  dezer dagen in de laatste bijeenkomst van de gemeenteraad vóór de zomervakantie.

Aanleiding tot het pleidooi van Cees Bremmer was een aanvraag voor een omgevingsvergunning aan de Voorstraat 44. En wel een verzoek om een uitbreiding van een horecafunctie en het toevoegen van twee woningen. De vraag lag voor of van de gemeenteraad  hiervoor een Verklaring van geen bedenkingen nodig zou zijn.

Hij vroeg wethouder Marcel Cramwinkel de gemeenteraad zorgvuldig te rapporteren over de voortgang van de vereiste verdere procedure. En ook om erg alert te zijn op eventuele vormen van hinderlijke overlast die de horeca nu eenmaal voor bewoners met zich mee kan brengen. Horeca is prima, maar handhaving hoort daar ook bij. Leefbaarheid voor horeca-gasten en voor bewoners, gaan hand in hand.

Bremmer voegde er nog aan toe dat het hem niet  alleen specifiek ging om deze vergunning.  De Voorstraat is monumentale straat, hét gezicht van Voorschoten, de belangen van bewoners hebben daarbij ook recht op waardering.

Wethouder Cramwinkel zegde  CDA'er  Cees Bremmer toe de vinger aan de pols te houden en de gemeenteraad goed te informeren over de voortgang van inspraak en reacties van omwonenden bij  de verdere procedure.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 7 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 11 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24