Afbeelding

ONS: meer afvalbakken bij evenementen

Politiek

Voorschoten - Door het ontbreken van voldoende afvalbakken bij evenementen, zoals de Paardenmarkt en het Weekend van Voorschoten, eindigt veel materiaal, zoals plastic drinkbekers en voedselverpakkingen, onnodig op straat. Dit tot grote ergernis van de bewoners, die er de volgende dag doorheen moeten waden. Bij de meeste evenementen is het een goed gebruik om het evenemententerrein te voorzien van ruim voldoende afvalbakken, zodat alle bezoekers hun afval op een normale manier kwijt kunnen.

Het beschikbaar stellen van afvalbakken levert niet alleen een bijdrage aan het milieu, maar ook een kostenbesparing. Ophalen van afvalbakken is immer veel voordeliger dan vegen en rapen.

ONS Voorschoten dringt er bij de gemeente op aan om in het vervolg bij evenementen, zoals de Paardenmarkt, en Het Weekend van Voorschoten, te zorgen voor voldoende afvalbakken op en rond het evenementengebied.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 5 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 10 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24