<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Politiek

GroenLinks Zuid-Holland wil geluidsschermen A4

  Politiek

De afdeling GroenLinks Voorschoten heeft afgelopen zondag de plaatsing van die geluidsschermen bij de A4 weten toe te voegen aan het verkiezingsprogramma van GroenLinks Zuid-Holland. Met een positief advies van GroenLinks Zuid-Holland was de steun voor dit amendement groot. 

De geluidsoverlast van de A4 zal menig inwoner van Voorschoten niet ontgaan zijn. De overlast is verergerd als gevolg van bomenkap voor verbreding van de weg.  Nu de nog aanwezige bomen hun blad verloren hebben is het nóg duidelijker waarom geluidsschermen nodig zijn om overlast te beperken.

Naast woningen in Voorschoten treft deze geluidsoverlast ook het recreatiegebied Vlietland en het natuurgebied de Vogelplas Starrevaart. 

Zondag 25 november heeft GroenLinks Zuid Holland haar programma voor de volgende 4 jaar vastgesteld. GroenLinks Zuid Holland heeft helder in haar programma staan dat natuur- en recreatiegebieden en wooncomfort moeten worden beschermd. Ook qua geluidsbelasting, nu steeds beter bekend wordt wat de invloed van geluid is op de gezondheid. 

GroenLinks zet zich dan ook in voor het realiseren van geluidsschermen langs de A4. De afdeling GroenLinks Voorschoten heeft vorige week zondag de plaatsing van die geluidsschermen bij de A4 weten toe te voegen aan het verkiezingsprogramma van GroenLinks Zuid-Holland. Met een positief  advies van GroenLinks Zuid-Holland was de steun voor dit amendement vrijwel unaniem. 

De Provinciale Staten kunnen besluiten om deze geluidsschermen langs de A4 te laten plaatsen. Afgelopen zomer, is de eerder toegezegde plaatsing van de schermen gestrand in de Provinciale Staten. Een kleine meerderheid vond dat de plaatsing van schermen te duur was. Een groter GroenLinks kan helpen de geluidsschermen alsnog te plaatsen. In maart 2019 mag iedereen naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten