Afbeelding

GroenLinks: tijd voor concrete plannen rond het zwembad

Politiek Politiek

Medewerkers en gebruikers van zwembad Het Wedde hebben door de financiële problemen van de gemeente nu al meer dan een jaar last van onzekerheid en onrust. In die tijd hebben nieuwe tegenvallers op de begroting het alleen maar moeilijker gemaakt om de geplande bezuiniging terug te draaien. Alle politieke partijen hebben aangegeven een zwembad te willen behouden, maar de financiële ruimte is nog niet gevonden. Om het zwembad te behouden zal Voorschoten moeten zoeken naar een manier om dat gat te dichten en al aan het begin van de zomer moet er daarvoor een concreet plan liggen. 

Duidelijk is dat behoud van Het Wedde een financiële puzzel blijft. Een onderzoek van het Taskforce Zwembad maakte duidelijk dat er niet gemakkelijk veel te besparen valt op het zwembad zelf. Dat zal daarom daarom samen met de gemeente op zoek moeten naar andere mogelijkheden om kosten te drukken of meer inkomsten te krijgen. Afgelopen donderdag presenteerde wethouder Cramwinckel een voorstel om tot een plan te komen. Het college wil breed kijken en geen enkele oplossing bij voorbaat uitsluiten. GroenLinks vindt dat verstandig, want alleen als we weten wat de alternatieven zijn kan de gemeenteraad een afgewogen besluit  nemen.

Het college stelt bijvoorbeeld voor ook na te denken over de bouw van een kleiner nieuw zwembad, dat mogelijk goedkoper zou kunnen zijn. Zo'n bad zou zwemles en beweging voor ouderen in Voorschoten mogelijk houden, maar kan Het Wedde niet helemaal vervangen. Wat GroenLinks betreft natuurlijk absoluut geen ideale oplossing zijn. Het is bovendien onduidelijk of zo'n nieuw zwembad überhaupt goedkoper zou zijn. Maar het is altijd verstandig om ook een plan B te hebben.

Dat de gemeente binnenkort een besluit moet nemen, betekent dat er snel duidelijkheid gaat komen over Het Wedde. Maar ook dat we tot die tijd alles uit de kast moeten halen om met nieuwe ideeën te komen. Die nieuwe ideeën moeten komen van de gemeente en het zwembad, maar ook van betrokken inwoners als de Vrienden van Het Wedde. Daarom ondersteunt GroenLinks ook van harte de oproep van het college aan burgers om mee te denken. De Voorschotenaren hebben duidelijk laten weten het zwembad te willen behouden en zijn zeker in staat met goede suggesties te komen.  
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 3 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 7 uur geleden 20
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24