<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

GroenLinks stelt vragen om Stichting Leergeld nog beter te ondersteunen

  Politiek

GroenLinks Voorschoten vindt Stichting Leergeld een belangrijk kanaal om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te ondersteunen. Dankzij Stichting Leergeld kunnen deze kinderen bijvoorbeeld meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, zoals schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. De stichting kan vaak helpen bij de aanschaf van school- of gymspullen, zoals een tas, sportschoenen of bijvoorbeeld een tweedehands fiets of computer.

Belangrijk is dat de Stichting niet alleen kinderen helpt waarvan de ouders een bijstandsuitkering ontvangen. Kinderen uit gezinnen met forse schulden kunnen bijvoorbeeld ook door de Stichting geholpen worden.

GroenLinks vindt het daarom belangrijk dat de stichting voldoende financiële middelen heeft. Daarnaast moet de Stichting ook goed bekend zijn bij de ouders, zodat zij, mocht daar een reden voor zijn, met de Stichting contact kunnen opnemen. Stichting Leergeld zou de gezinnen, die in aanmerking voor steun komen, daarom graag gericht informeren.

Voor de vrijwilligers van de Stichting Leergeld is het daarnaast ook goed dat ze in Voorschoten een eigen werkplek hebben, waar ze vaker kunnen zijn. Op dit moment hebben ze een uur in de week een ruimte om spreekuur te houden en meer niet.

Om bovenstaande reden heeft GroenLinks een aantal vragen aan de gemeente gesteld. Eén van de vragen is of de gemeente bereid is, om in overleg met de Stichting, de bij de gemeente bekende (bijstands)gezinnen een informatiebrief over Stichting Leergeld en haar diensten te sturen.

Vragen GroenLinks:

Het kindpakket en Stichting Leergeld zijn de belangrijkste kanalen waarlangs kinderen in gezinnen met een laag inkomen ondersteund worden. De bestuurlijke afspraken over het "kansrijk opgroeien" betreft de doelgroep kinderen van 0 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen.

Vragen GroenLinks over besteding Klijnsmagelden

- Welke voorzieningen zijn er voor de doelgroep 0 tot 4 jaar?
- Worden zij middels het kindpakket dan wel Stichting Leergeld bereikt?
- Op welke wijze wordt geborgd dat de middelen uit het kindpakket ook echt de kinderen ten goede komt?
- Stichting Leergeld ontvangt jaarlijks 40.000 Eu van de gemeente. Klopt het dat vanaf 1-1-2019 dit bedrag gehalveerd is?
  de stichting, de bij de gemeente bekende (bijstands)gezinnen een informatiebrief over Stichting Leergeld en haar diensten te sturen?
- Stichting Leergeld heeft in Voorschoten slechts een beperkt gebruik van ruimte (vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.30) voor het houden van een spreekuur. Is het   
   mogelijk dat zij meer uren per week krijgt om in Voorschoten 'kantoor' te houden om dit ook echt als werkplek te kunnen gebruiken?


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten