Bert Jan Urban is de nieuwe griffier in Voorschoten. Op 26 september wordt hij beëdigd. Foto: Elsina Sahetapy
Bert Jan Urban is de nieuwe griffier in Voorschoten. Op 26 september wordt hij beëdigd. Foto: Elsina Sahetapy Foto: Elsina Sahetapy

Bert Jan Urban nieuwe griffier Voorschoten

Politiek Politiek

Per 1 september heeft de gemeenteraad van Voorschoten een nieuwe griffier: Bert Jan Urban. Urban (48) werkte hiervoor bij de gemeente Capelle aan den IJssel en eerder onder meer als fractiemedewerker bij de Tweede Kamer en bestuursadviseur in Rotterdam. 

Bert Jan Urban wil zijn brede kennis en ervaring graag inzetten in zijn nieuwe functie als griffier voor de gemeente Voorschoten. Wat hem zeer aanspreekt is dat Voorschoten zich heeft uitgesproken om een zelfstandige gemeente te blijven. De eerste kennismaking met de gemeente en het bestuur noemt hij positief.

"Er wordt hier in de gemeenteraad op een constructieve manier samengewerkt om met elkaar goede besluiten te nemen voor Voorschoten. Samen met college en raad wil ik graag verder bouwen aan een sterk bestuur voor Voorschoten." 

Bert Jan Urban volgt Hans van der Does op, die met pensioen is gegaan. In de gemeenteraadsvergadering van 26 september wordt de nieuwe griffier officieel beëdigd.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 minuten geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 9 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 13 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31