<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: VSK
Politiek

Pas volgend jaar zomer een nieuwe burgemeester

  Politiek

Voorschoten krijgt weer een kroonbenoemde burgemeester maar dat zal niet eerder dan volgend jaar zomer zijn. Dat meldde burgemeester Charlie Aptroot gisterenavond tijdens de raadsvergadering. Hij blijft tot die tijd aan als waarnemend burgemeester. 

Pauline Bouvy-Koene kondigde haar aftreden wegens gezondheidsredenen begin september aan. ‘We wensen Pauline Bouvy heel veel sterkte en een zo goed mogelijk herstel toe. We bedanken haar voor haar inzet als burgemeester. We hadden allemaal graag gezien dat ze door kon gaan en dat had ze zelf ook gewild’, aldus Aptroot. 

Pauline Bouvy-Koene was sinds 2016 burgemeester van Voorschoten. Eerst waarnemend en vanaf oktober 2019 kroonbenoemd. 

Na het vaststellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester, wordt de vacature open gesteld. Commissaris van de Koning Jaap Smit selecteert de kandidaten en de vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de politieke partijen, gaat vervolgens met hen in gesprek. De definitieve keus is aan de gemeenteraad. Het is een lange procedure en Aptroot verwacht dat een nieuwe burgemeester niet eerder dan volgend jaar zomer bekend zal zijn. 

Verder kondigde de waarnemend burgemeester aan dat gezien de aangescherpte maatregelen het op dit moment niet mogelijk is om een fysiek afscheid te organiseren voor Pauline Bouvy-Koene. Dat gebeurt op een later moment of wellicht digitaal.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten