<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>D66 fractievoorzitter Andringa: We varen onze eigen koers, maar kijken wel nadrukkelijk wat we beter kunnen doen door samen te werken&nbsp;</p>

D66 fractievoorzitter Andringa: We varen onze eigen koers, maar kijken wel nadrukkelijk wat we beter kunnen doen door samen te werken 

(Foto: D66 Voorschoten)
Politiek

Vereniging D66 zet in op samenwerking in Leidse regio

  Politiek

(persbericht) De D66-afdelingen Leiden, Leiderdorp-Zoeterwoude en Voorschoten zijn vanaf 11 oktober 2020 één afdeling. Hiertoe hebben de leden van de drie afdelingen besloten. Hiermee vergroot D66 haar slagkracht in de Leidse regio en intensiveert ze de samenwerking tussen de leden in de samengevoegde afdeling. 

Met de nieuwe D66-afdeling worden bestuurstaken, commissies en activiteiten regiobreed georganiseerd. Voorzitter Jasmijn Touw: ‘D66 is altijd een partij van samenwerken. Door nu in de Leidse regio als vereniging intensiever samen te werken, hebben we nog meer slagkracht om in gesprek te gaan met onze kiezers, inhoudelijke activiteiten te organiseren en mensen in de regio nog meer bij politiek te betrekken’. 

In de Leidse Regio organiseren D66’ers door deze fusie samen wat samen kan. Bestuurstaken, commissies voor activiteiten en commissies voor de verkiezingen worden regiobreed georganiseerd, door en voor ruim 750 enthousiaste D66’ers uit alle gemeenten. 

Touw: ‘De gemeenten houden hun eigen, zelfstandige fractie. Juist door deze samenwerking verwachten we dat gemeenteraadsfracties elkaar beter weten te vinden. Fusie tussen deze drie afdelingen maakt de afstemming op vele fronten een stuk makkelijker. Dat is in onze ogen positief voor de hele regio’.

Voor D66 Voorschoten is de keuze om één afdeling te worden in de Leidse Regio een logische. “Als gemeente werken we steeds hechter samen met de overige gemeenten in de Leidse regio”, aldus de Voorschotense D66-fractievoorzitter Adriaan Andringa. “We varen onze eigen koers, maar kijken wel nadrukkelijk wat we beter kunnen doen door samen te werken. Datzelfde geldt voor D66 als politieke partij. We werken samen waar dat voordelen oplevert, maar maken onze eigen lokale keuzes als gemeenteraadsfractie.” 

Het bestuur van de oorspronkelijke D66-afdeling Leiden gaat door en wordt aangevuld met twee bestuursleden die specifiek de activiteiten in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten coördineren. De leden van de nieuwe afdeling beslissen medio november over het bestuursvoorstel de naam te wijzigen naar D66 Leidse Regio.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten