Hans Krikke, voorzitter Adviesraad Sociaal Domein
Hans Krikke, voorzitter Adviesraad Sociaal Domein

Na goed overleg Adviesraad Sociaal Domein weer aan de slag

Politiek Persberichten Politiek

In september wendde de Adviesraad Sociaal Domein Voorschoten zich tot het college van burgemeester en wethouders. De leden van de Adviesraad hadden besloten hun werkzaamheden stil te leggen totdat de gemeente een concreet voorstel zou doen om de samenwerking te verbeteren.

De taak van de Adviesraad is om de gemeente, gevraagd en ongevraagd, advies te geven op terreinen zoals werk en inkomen, zorg, Wmo, toegankelijkheid, passend onderwijs, jeugdhulp, woning- en utiliteitsbouw en de inrichting van de openbare ruimte, milieu en samenleving.

In een overleg met wethouders Paul de Bruijn, Marcel Cramwinckel en gemeentesecretaris Andreas de Graaf is gesproken over herstel van vertrouwen. Het gesprek is in goede sfeer en constructief verlopen. Er zijn vervolgafspraken gemaakt om de processen, met betrekking tot het verkrijgen van onafhankelijk advies, te verbeteren. Beide partijen vinden het belangrijk dat de Adviesraad op tijd betrokken en geraadpleegd wordt door de verschillende afdelingen van de gemeente.

Wethouder Paul de Bruijn: “De adviesraad is belangrijk voor ons. Niet alleen op individuele stukken, maar ook op hoger strategisch niveau. Daar willen we graag meer gebruik van gaan maken. Voor nu belangrijk dat we een eerste stap hebben gezet naar een vernieuwde samenwerking, maar ook dat we door kunnen met onderwerpen die afgelopen weken stil hebben gelegen.”

In januari doet het college van burgemeester en wethouders een concreet voorstel om de samenwerking te verbeteren en op basis van dat voorstel, zal het gesprek worden voortgezet. Hans Krikke, voorzitter van de Adviesraad, heeft tijdens het gesprek aangegeven dat hij tevreden is met deze eerste stap en met vertrouwen uitziet naar het vervolgoverleg. De Adviesraad is inmiddels weer gestart met haar werkzaamheden.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 2 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 4 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 9 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 16 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 18 uur geleden