<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: VSK
Gemeenteberichten

Burgemeester Aptroot: ‘college herkent zich niet in kritiek oppositiepartijen’

  Politiek

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot heeft in een raadsbrief verbaasd gereageerd op de open brief die een aantal oppositiepartijen onlangs verstuurde waarin ze kritiek uitten op het handelen van het college van burgemeester en wethouders. ‘Het college herkent zich niet in dit signaal’, laat hij weten. Hij geeft aan de brief in de eerstvolgende raadsvergadering (10 december) te willen bespreken. 

De brief van CDA, ONS Voorschoten, PvdA en Voorschoten Lokaal Sterk werd niet door oppositiepartij SP ondertekend.

Hieronder volgt de tekst van de reactie van burgemeester Aptroot. 

Geachte fractievoorzitters,

Met enige verbazing heb ik kennis genomen van de open brief van de partijen PvdA, CDA, ONS Voorschoten en Voorschoten Lokaal Sterk. Door middel van deze brief wil ik graag reageren op de open brief.

Hierin spreekt u mij aan als voorzitter van uw gemeenteraad en vraagt u mij er in zijn algemeenheid zorg voor te dragen dat het college besluiten van de raad respecteert en uitvoert. U geeft daarnaast in uw brief specifiek aan dat het college de wensen en besluiten vanuit de raad over een nieuwe Multifunctionele Accommodatie naast zich neer zou hebben gelegd. 

Het college herkent zich niet in dit signaal en respecteert juist de besluiten van de raad en voert deze besluiten naar beste eer en geweten uit. 

Waar het de Multifunctionele Accommodatie betreft is er in eerdere bijeenkomsten goed over dit onderwerp gediscussieerd. Ook zijn bij deze discussies de onderzoeken over dit onderwerp betrokken. Daarnaast zijn er uitspraken gedaan over het vervolg. Op basis van die gesprekken en besluiten is het college aan de slag gegaan met de uitwerking. 

Als voorzitter van de raad zie ik dan ook de komende commissie- en raadsbehandeling als de juiste weg om dit onderwerp eerst te bespreken, zoals dat past bij het democratisch proces.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten