Afbeelding

Raad kiest voor bieb als cultureel centrum

Politiek Politiek

Een meerderheid van de gemeenteraad koos donderdagavond voor verbouwing en uitbreiding van de bibliotheek als cultureel centrum. Het is de meest realistische oplossing, aldus de coalitiepartijen VVD, GroenLinks en D66, alsmede de SP. Het definitieve besluit wordt in de zomer van 2021 genomen. 

Oppositiepartijen CDA, ONS Voorschoten, PvdA en Voorschoten Lokaal Sterk stemden tegen. De vier partijen riepen in een motie op tot meer onderzoek naar de mogelijkheden om een multifunctionele culturele accommodatie in Het Kruispunt te vestigen. Die motie haalde het niet. 

De plannen voor de bibliotheek worden de komende maanden verder uitgewerkt. Of het allemaal door kan gaan is nog onzeker, zo is vooralsnog niet bekend is of er genoeg geld is.

De raad was wel unaniem in het besluit om het huidige Cultureel Centrum aan de Pr. Marijkelaan voor in ieder geval nog een jaar open te houden. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 6 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 12 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 16 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9