Gemeente start aanbestedingsprocedure Valkebruggen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: VSK
Gemeenteberichten

Gemeente start aanbestedingsprocedure Valkebruggen

  Politiek

De gemeente Voorschoten is deze week gestart met de aanbestedingsprocedure om de bruggen aan de Valkeweg te vervangen. Volgens plan wordt de vervanging nog dit jaar uitgevoerd. Er zijn diverse schades gesignaleerd in de loop van de jaren, waaronder in 2018 een ernstige schade aan het brugdek. Deze schades worden onder andere veroorzaakt door de veelheid en zwaarte van het wegverkeer.

Wethouder Erika Spil (Beheer Openbare Ruimte): “Door de vervanging van de Valkebruggen door een zwaardere brug die beter bestand is tegen de belasting door het wegverkeer, lossen we de huidige problemen op en zijn we beter voorbereid op de toekomst. Zo verwachten we dat we uiteindelijk minder kosten hoeven te maken voor beheer en onderhoud op de langere termijn.”

Achtergrond
In de loop der jaren vertoonden de bruggen aan de Valkeweg steeds meer schades. Na veel onderzoek is gebleken dat de uitgangspunten bij plaatsing van deze bruggen niet meer overeenkomen met de huidige situatie. De bruggen zijn te licht voor het huidige wegverkeer, dus er zullen steeds weer schades blijven ontstaan. Daarom heeft de gemeente gekeken naar een oplossing voor de langere termijn. Er zijn verschillende alternatieven bekeken, waaronder de plaatsing van een duikerconstructie. Echter, vanwege kosten en de achteruitgang van cultuurhistorische waarde van de bruggen, is besloten dit alternatief niet uit te voeren.

Communicatie met omwonenden
De vervanging van de Valkebruggen is een omvangrijk project, waarbij afsluiting van de weg voor een bepaalde periode onvermijdelijk is. Omwonenden worden door de gemeente over de duur en het verdere verloop van het proces geïnformeerd, zodra de aannemer is geselecteerd. De verwachting is dat dit omstreeks mei bekend is. De aanbestedingsprocedure hiervoor is inmiddels gestart. De gemeente heeft de intentie nog dit jaar de vervanging uit te voeren en af te ronden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten