<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>De PvdA vindt dat het burgerinitiatief voor een multifunctionele accommodatie in Het Kruispunt serieus moet worden onderzocht.&nbsp;</p>

De PvdA vindt dat het burgerinitiatief voor een multifunctionele accommodatie in Het Kruispunt serieus moet worden onderzocht. 

(Foto: VSK)
Persberichten Politiek

PvdA: Burgerinitiatief MFCA verdient eerlijke kans!

  Politiek

(Persbericht) Recent is een plan gepresenteerd voor een nieuwe multifunctionele accommodatie in het dorpscentrum van Voorschoten. De architecten van dit burgerinitiatief vatten hun plan als volgt samen: ‘méér Multifunctionele Accommodatie (MFA) voor minder geld”. Een interessant plan dat een eerlijke kans verdient. Het college van b&w ziet dat anders. Op 31 mei schrijft b&w dat kennis is genomen van dit initiatief en eerst besluitvorming over het voorstel over de bibliotheek (juli 2021) aan de orde is. Geen eerlijke kans, maar een gemiste kans!

Op 10 december 2020 besloot de gemeenteraad op de plaats van de bibliotheek een multifunctionele accommodatie te ontwikkelen. Er zou een uitgewerkt plan moeten komen voor een definitief besluit in juli 2021. Kortom, geen MFA dat bijdraagt aan een bruisender centrum maar een keuze voor een plek met beperkingen omdat de financiële situatie van ons dorp geen andere mogelijkheden zou toelaten.

Niet alle fracties waren het hiermee eens. Op initiatief van de PvdA en gesteund door ONS Voorschoten, CDA en Voorschoten Lokaal Sterk is toen voorgesteld om nog geen afscheid te nemen van het idee van een MFA in het centrum zelf. Zij wilden dat parallel aan het werken aan het plan voor de bibliotheek nieuwe stijl een laatste poging zou worden gedaan om de haalbaarheid te onderzoeken van een MFA in het centrum met meer faciliteiten. Dan zou in juli uit twee varianten kunnen worden gekozen. Hierbij speelde mee dat de Cultuurfabriek, ondernemers en andere Voorschotense organisaties hun voorkeur uitspraken voor een wat grotere multifunctionele accommodatie in het centrum om zo in één klap het centrum te revitaliseren. Helaas werd het voorstel voor zo’n tweede variant naar de prullenbak verwezen.

Nu ligt er toch een alternatief plan. Klopt de stelling van de initiatiefnemers dat het om méér MFA voor minder geld kan gaan? Het is in elk geval een plan dat serieuze beoordeling verdient. En dan geeft het geen pas dat het college op 31 mei schrijft dat eerst besluitvorming over het voorstel m.b.t. de bibliotheek plaats moet vinden.

Ad de Graaf: “Elke vergelijking gaat mank, maar wat zijn we blij dat jaren geleden gevochten is voor ondertunneling van de Rijksweg 11, we initiatief hebben getoond en niet bij de pakken neer zijn gaan zitten. Nu hebben we minder geld dan toen, maar laten we zorgen voor een MFA waar we later ook blij mee zijn. Met serieuze initiatieven moeten we serieus omgaan. Zeggen dat je er kennis van neemt, doodt elke vorm van creativiteit en initiatief.”


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten