Afbeelding
Foto: GroenLinks Voorschoten

GroenLinks: Knoop MFA nu doorhakken graag!

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Het initiatief van bibliotheek en filmtheater om bij de bibliotheek de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) te plaatsen was voor GroenLinks altijd al een goed idee. Het raadsvoorstel van het College om die keuze nu te maken is de kans om eindelijk de beslissing te nemen om een MFA voor Voorschoten te behouden. 

Weliswaar vallen de kosten hoger uit dan verwacht, maar de gemeentelijke begroting kan dit aan, en dat geldt ook voor de komende jaren. De begroting van Voorschoten blijft met het MFA bij de bibliotheek ruim positief. Daarmee wordt voldaan aan een belangrijke financiële voorwaarde.

Om die reden kunnen we eindelijk verder met een mooie voorziening voor de cultuur in Voorschoten. Het Cultureel Centrum kan namelijk niet lang verder zo en er moet voor de cultuur een oplossing komen. De MFA bij de bibliotheek is nu de enige betaalbare en realistische oplossing. Dat vonden we een jaar geleden al en sindsdien is er in de situatie niets veranderd. 

Niet alle organisaties zullen met hun activiteiten in het nieuwe MFA terecht kunnen, zo realistisch moeten we zijn, maar daar zijn elders in het dorp oplossingen voor te vinden. 

De komst van het nieuwe MFA bij de bibliotheek biedt namelijk ook voor deze organisaties kansen. Qua planning en programmering zal er wel wat moeten gebeuren en wat GroenLinks betreft beperken de culturele activiteiten zich niet alleen tot de nieuwe MFA. Een cultuurcoördinator kan voor alle cultuurorganisaties In Voorschoten bekijken waar geschikte ruimte beschikbaar is. 

Nog langer talmen met de MFA is nergens voor nodig. Er moet nu eindelijk een knoop worden doorgehakt!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 11 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 12 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1