PvdA fractievoorzitter Ad de Graaf
PvdA fractievoorzitter Ad de Graaf Foto:

PvdA: De prijsstijgingen hakken er in

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht PvdA) De kosten van energie en voor het dagelijks levensonderhoud zijn de afgelopen maanden sterk gestegen. De energieprijzen zijn flink omhoog gegaan en door de toegenomen inflatie leidt tot prijsstijgingen in supermarkt en andere winkels. In de Volkskrant is duidelijk verwoord wat dit voor huishoudens met een laag inkomen betekent: ‘Een jaar geleden konden we eten van 60 euro per week. Nu is dat 15 euro meer’.   

In december heeft het kabinet samen met de VNG besloten tot een eenmalige generieke tegemoetkoming om lagere inkomens tegemoet te komen voor de stijgende energieprijzen. Maximaal 800.000 huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum ontvangen circa 200 euro dat moet lopen via de gemeenten. Niet alleen de stijging van de energieprijzen hakt erop in. Ook de sterk oplopende inflatie (en daarmee de kosten van het dagelijks levensonderhoud) heeft grote gevolgen voor deze groepen. Landelijke organisaties zoals het Nibud hebben alle gemeenten opgeroepen om burgers met lage inkomens zo snel mogelijk te helpen met die 200 euro.

PvdA fractievoorzitter Ad de Graaf: “Hoewel ik erop vertrouw dat ons college snel gehoor zal geven aan de oproep om die €200 over te maken, wil de PvdA dit graag zeker weten. Daarom heb ik hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college”.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 3 mrt, 09:26 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00