De opruimploeg van afgelopen zaterdag
De opruimploeg van afgelopen zaterdag Foto: GroenLinks

Omgeving sportveld opgeruimd door GroenLinks

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Afgelopen zaterdag 2 juli hield GroenLinks voor de derde keer dit kalenderjaar weer een opruimactie, deze keer in de ruime omgeving van de sportvelden.

Na onze vorige actie, waar we het park een opruimbeurt hadden gegeven, hebben wij gezien dat na een week de plaatsen waar jongeren zitten weer net zo vol met afval lagen. Dat heeft een groep enthousiaste mensen niet weerhouden aan de slag te gaan om ons dorp weer een stukje schoner te maken. 

Nu de ‘maai mei niet maand’ om is, is op sommige plekken heel duidelijk het afval zichtbaar. Net als voorgaande keren zijn ook nu weer veel sigarettenpeuken opgeruimd. Het is zo jammer, bijna beschamend, om te zien dat dit afval in de loop der jaren niet minder wordt. Het duurt jaren voor de peuken in de natuur verteren en tot die tijd blijft het schadelijk voor de planten en dieren in de omgeving. Het gaat te ver om het aantal te tellen, maar het gaat toch steeds weer om een halve vuilniszak.
Verrassend was tijdens de opruimactie de vondst van ijzeren palen, veel grote stukken hout en golfplaten en het tafelblad van een campingtafel. Dit verwacht je niet in deze omgeving.

Erg fijn was dit keer de aanwezigheid van een grote groep van onze Oekraïense gasten. Zij hebben met veel enthousiasme meegeholpen om alles netjes achter te laten.

De volgende opruimactie is gepland tijdens de World Clean Up Day op zaterdag 17 september. Iedereen is die dag welkom om met ons Voorschoten een stukje netter te maken. De locatie wordt later bekend gemaakt.