D66 burgercommissielid Kay van der Hoop
D66 burgercommissielid Kay van der Hoop Foto: Anneke van Gruijthuijsen-Bos >> gruytphotography.com

Burgercommissielid Kay van der Hoop hervat werk bij D66

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Na een pauze van een half jaar komt burgercommissielid Kay van der Hoop de fractie van D66 Voorschoten vanaf de maand september weer versterken. Kay is al sinds 2020 bij de fractie van D66 Voorschoten betrokken, en is in december 2021 benoemd tot burgercommissielid, toen nog voor de commissie Burger & Bestuur. Na de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is Kay zich bezig gaan houden met de commissie Wonen, Ruimte en Groen, waar hij nu ook weer mee aan de slag gaat. 

Kay is momenteel student aan de Universiteit Leiden, waar hij een bachelor Rechtsgeleerdheid en een bachelor Geschiedenis aan het afmaken is. Van der Hoop: “Ik ben in 2018 in Voorschoten komen wonen. In dat jaar ben ik met mijn eerste studie, Rechtsgeleerdheid, gestart. Te midden van de pandemie in 2020 ben ik daarnaast ook de studie Geschiedenis gestart, een van mijn grootste interesses in het leven. In datzelfde jaar ben ik ook als vrijwilliger bij de fractie van D66 Voorschoten beland. Ik ben burgercommissielid geworden, omdat ik graag iets wil betekenen voor het dorp waarin ik woon. Graag wil ik mij specifiek inzetten voor de jongere generatie: de jeugd, studenten en starters in Voorschoten. In het dagelijks leven ben ik naast het studeren graag aan het sporten of bezig met muziek maken.”

Kay heeft de afgelopen negen maanden een pauze genomen van het werk als commissielid vanwege een bestuursjaar bij de jongerenpartij van D66: de Jonge Democraten. Van der Hoop: “Ik heb het afgelopen jaar ontzettend veel geleerd over politiek en verschillende onderwerpen die nu spelen. Die lessen hoop ik nu in te zetten bij het werk als burgercommissielid. Ik wil hierin graag een stem kunnen geven aan de jongere generatie: jeugd, studenten en starters en de problemen die hun (kunnen) treffen. De onderwerpen waar ik me voor wil inzetten zijn dan ook onderwijs, duurzaamheid en woningbouw, maar ook faciliteiten zoals sport en cultuur. Ik ben zelf jong en wil dit graag gebruiken voor een frisse blik op de uitdagingen waar Voorschoten voor staat. Ik wil iedereen die dit leest ook graag uitnodigen om contact op te nemen via kvdhoop@voorschoten.nl om uw verhaal te doen of uw beste ideeën voor Voorschoten te delen!”

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 3 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 4 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 4 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 4 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 4 uur geleden