<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Rob Joosten (l), Martijn Schoonhoven (m) en Dirk Jan van Kampen(r) bij de nieuwe tribune  Foto: A.de Gruiter
Rob Joosten (l), Martijn Schoonhoven (m) en Dirk Jan van Kampen(r) bij de nieuwe tribune Foto: A.de Gruiter (Foto: )

MHC Forescate neemt nieuwe tribune in gebruik

  Sport

Sponsoring geen zak met geld en een factuur maar samenwerking

Na een spannende wedstrijd op het hoofdveld van H1 van HMC Forescate, die helaas op het laatste moment eindigde in een 2-3 stand tegen Etten-Leur 1, werd er op het veld plaats gemaakt voor de openingshandeling voor de officiële ingebruikname van de tribune bij het hoofdveld van de hockeyvereniging.

door: Redactie

Rob Joosten, rayon directeur van de Rabo Bank Voorschoten-Wassenaar en Dirk Jan van Kampen, directielid van de Wassenaarse Bouwmaatschappij, waren als hoofdsponsors uitgenodigd om de tribune officieel te openen.
Daarna volgde de de ondertekening van een driejarige verlenging van de sponsorovereenkomst tussen de Rabo Bank en MHC Forescate.

'Daar zijn we heel erg blij mee', verklaart Forescate voorzitter Martijn Schoonhoven. Onze vereniging heeft 1275 leden en dankzij een hele grote groep vrijwilligers én onze sponsoren houden wij het hockey betaalbaar voor hen. Uit de contributieopbrengsten alleen hadden wij deze tribune niet kunnen realiseren.

Rob Joosten legt uit, blij te zijn met de goede relatie met de hockeyclub. 'De tijd van sponsoren door middel van een zak geld doneren en daar één keer per jaar een factuur voor terugkrijgen is voorbij. Het is moet een proces van wederkerigheid zijn, MHC Forescate voldoet daaraan. De Rabo Bank wil daadwerkelijk iets betekenen voor de samenleving en de band die wij met Forescate hebben levert daar een mogelijkheid toe.'

'Hockey is natuurlijk bij ons de hoofdzaak, vult Martijn aan, maar ook wij willen meer zijn dan een hockeyclub. Zo hebben wij met ondersteuning van de Rabobank het project 'Sportclub als Buurthuis van de Toekomst' opgezet. Als hockeyclub willen wij ons mooie clubhuis en complex zo goed mogelijk inzetten voor andere instellingen en doelgroepen in de gemeente. Het heeft nu een functie voor de kinderopvang Smallsteps, G-Hockey, begeleiding van jongeren met een taakstraf, de koningsspelen, verschillende sportdagen voor scholen, seniorenfit, en een taalklas'.

Joosten, 'het Buurthuis van de toekomst is één voorbeeld van onze maatschappelijke betrokkenheid. De Rabobank heeft ook samen met de Haagse voetbalvereniging Quick en de gemeente Den Haag het initiatief genomen om 'de Sporttafel te organiseren'.

Bij de Sporttafel zijn meerdere sportverenigingen uit de regio betrokken. Ook de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar zijn op de bijeenkomst vertegenwoordigd. Twee keer per jaar praten wij over het belang van een goede samenwerking tussen sportclubs, bedrijven en gemeenten in deze regio.

Naast de sponsoring aan sportverenigingen wil de Rabo Bank ook een bijdrage leveren op het gebied van duurzaamheid. MHC Forescate heeft haar clubhuis beschikbaar gesteld voor een bijeenkomst waar de Rabobank samen met GreenHome een binnenkort een bijeenkomst Energiezuinig Wonen organiseert. 'Tijdens deze bijeenkomst geven wij voorlichting over de stappen die gezet kunnen worden om woningen te verduurzamen. Adviseurs van de Rabobank zijn aanwezig om uitleg te geven over de financieringsmogelijkheden.'

De band die MHC Forescate heeft met de Rabo Bank is duidelijk een win-win situatie voor beiden. Martijn, 'dankzij sponsor inkomsten en bijdragen die wij krijgen via De Vrienden van Forescate staat ons complex er prachtig bij.
Ondanks het feit dat wij voor alles een familieclub zijn, zijn wij trots op de prestaties van onze eerste teams. Dit jaar is Heren 1 gepromoveerd naar de 1e klasse en vanaf de nieuwe tribune kunnen bezoekers tijdens de thuiswedstrijden genieten van mooie en spannende hockeywedstrijden!'


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten