<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto's: Sportinstituut Goederaad.
Foto's: Sportinstituut Goederaad.

Sportinstituut Goederaad Taekwon-Do 11 x in de prijzen

  Sport

Sportinstituut Goederaad heeft afgelopen zondag met succes deelgenomen aan het Taekwon-Do jubileumtoernooi in Bergambacht. Het toernooi is georganiseerd door Taekwon-Do school Daeryon omdat deze school dit jaar 25 jaar bestaat. Sportinstituut Goederaad werd vertegenwoordigd door 5 deelnemers en 2 scheidsrechters. 

Volgens leraar Marco Zandbergen was het toernooi met 100 deelnemers goed bezocht en de sfeer sportief. Prijzen waren te winnen op vier onderdelen: sparring, stijl, gesprongen traptechniek en all-round black belt. Marco legt uit dat bij gesprongen traptechniek de deelnemer die het hoogst een plank omtrapt wint. Een ander onderdeel is dat de deelnemer die over een barrière van 250 x 70 cm springt en met succes het doel raakt zonder de barrière te raken, wint. 

Het sparsysteem is semi-contact en dat betekent dat met gecontroleerde hand- en voettechnieken punten gescoord kunnen worden. Bij het onderdeel black belt kon op 3 onderdelen door 4 zwarte band houders tegen elkaar gestreden worden. De onderdelen waren stijl, sparren (golden point) en met de mooiste techniek een plank breken. Per onderdeel werden punten toegekend en de som van de punten bepaalde de winnaar. Sportinstituut Goederaad heeft de volgende prestaties geleverd.

Behaalde prijzen op het onderdeel sparring:
Goud voor:                                
Joël van Hutten                            
Jimmy Hendriks            
Floris Kraaijenbos    
    
Behaalde prijzen op het onderdeel stijl:
Goud voor Joël van Hutten, zilver voor Asadullah Kohistani en brons voor Jimmy Hendriks      
                             
Behaalde prijzen op het onderdeel gesprongen traptechniek:
Goud voor Floris Kraaijenbos, zilver voor Joël van Hutten en brons voor Jimmy Hendriks

Behaalde prijzen op het onderdeel all-round black belt:
Goud voor Joël van Hutten, zilver voor Jimmy Hendriks                 

De deelnemers van Sportinstituut Goederaad hebben flink getraind om tot deze resultaten te komen. "Op alle onderdelen hebben we ons voorbereid" vertelt Marco. "Joël en Jimmy hebben de vakantie doorgetraind om zich als coach en deelnemer goed voor te bereiden op de wereldkampioenschappen die afgelopen augustus in Minsk gehouden zijn. Deze voorbereidingen zie ik terug in de resultaten en dat is mooi." 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten