<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Mignon Goossens
Foto: Mignon Goossens

Roeiers racen over Korte Vliet

  Sport

Zondag 18 november waren vrijwel alle boten van roeiverenigingen Rijnland en Die Leythe op het water voor de Korte Vlietwedstrijden. Bijzonder aan deze wedstrijd: het was de eerste keer dat deze clubs de wedstrijd samen hebben georganiseerd.

In totaal 91 boten probeerden in de stralende novemberzon het 4700 meter lange traject tussen de Caesarbrug naar de Hoflandbrug via Allemansgeest zo snel mogelijk af te leggen. Jong en oud, van smalle skiffs (éénpersoons boot) tot snelle achten, in mannen-, vrouwen en gemengde ploegen. Gevolgd door een luid en fietsend lint van supporters en coaches op de wal. 

Om dit alles in goede banen te leiden, trommelden de twee verenigingen een groot aantal vrijwilligers op. Een patrouillevaartuig van de provincie Zuid-Holland zorgde ervoor dat alleen roeiboten op het Rijn-Schiekanaal en de Korte Vliet konden.

De roeiers startten met een onderling verschil van 20 seconden achter elkaar aan op het Rijn-Schiekanaal. Met een lichte wind mee naar de splitsing bij Allemansgeest en dan met een scherpe bocht aan stuurboord de Korte Vliet op. Tegen de wind in en lastiger water voor de laatste 1200 meter. De snelste 8 doet er iets meer dan zestien minuten over, de jongens en meisjes met 'de rode lantaarn' bijna twee keer langer.

De absoluut snelste boot hoeft echter niet het overall klassement te winnen. Omdat er zoveel verschillende boottypes en leeftijdscategorieën zijn, zijn er correctiefactoren bedacht voor een eerlijke vergelijking. Ook maakt het nogal uit of je man of vrouw bent. En zo was Lia Brouwer (Rijnland, 75) in haar skiff met afstand de omgerekend snelste van de wedstrijd. Die Leythe leverde het snelste meisje (Jildou Wassenaar) en jongen (Alexander Suyver) op plekken twee en drie. De snelste mix-ploeg (Rijnland, Annelies en Winfred Haasse) werd omgerekend tiende. Lucas Veldmaat (Rijnland) was de snelste skiffeur van de dag en werd omgerekend elfde. 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten