<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
61 kinderen zwommen zondag af in zwembad Het Wedde. Foto: Het Wedde
61 kinderen zwommen zondag af in zwembad Het Wedde. Foto: Het Wedde
Sport

Eerste zwemdiploma's van 2019

  Sport

Afgelopen zondagmiddag 20 januari haalden 61 kinderen hun zwemdiploma A-, B- of C van het Zwem-ABC. In zwembad Het Wedde lieten zij zien over de benodigde vaardigheden te beschikken om het betreffende diploma in de wacht te slepen.

Zwembad Het Wedde feliciteert de volgende zwemhelden met het behalen van hun zwemdiploma:
(A): Julia, Jerome, Sophie, Berra, Selene, Jake, Arthur, Merijn, Rosalie, Chiara, Luca, Ruben, Fenna, Rosalie, Mia, Siebren, Berend, Chris, Jolie, Hailey, Thijs, Kyan, Tessel, Dilay, Sem, Dean en Dakota.
(B): Eline, Louis, Fleur, Olivier, Huub, Ela, Finn, Twan, Danila, Sophie, Kyra, Mike, Robert, Lars Quinten, Sep, Denzell, Vinz, Daniek, Brody, Eryk, Mees, Elina, Luca, Leonardo en Merel.
(C): Lisette, Chloë, Eva, Hanna, Olivier, Jackson, Abigail en Romeo.
Sportfondsen Voorschoten B.V., exploitant van zwembad Het Wedde, neemt de zwemexamens af aan de hand van door het NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid) opgestelde exameneisen. Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Simpel gezegd willen we dat iedereen plezier heeft in het water, zich kan redden en niemand verdrinkt. Het belangrijkste remedie tegen verdrinking is zwemles.

Nationale Norm Zwemveiligheid
De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft ieder niveau van zwemvaardigheid gekoppeld aan een diploma van het Zwem-ABC. Je voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het volledige Zwem-ABC op zak hebt. De Zwemdiploma's A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Deze niveaus sluiten aan op de Nederlandse infrastructuur van zwemwater waar volwassenen en kinderen zwemmen:
-    Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.
-    Zwemdiploma B: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
-    Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten