Roel Zonneveld gooide hoge ogen tijdens de North Holland Horse Trials. Hij is op zoek naar sponsors. Foto: pr
Roel Zonneveld gooide hoge ogen tijdens de North Holland Horse Trials. Hij is op zoek naar sponsors. Foto: pr

Roel Zonneveld wint klasse M op de North Holland Horse Trials

Sport Sport

Ongeveer 10 jaar geleden stond Roel Zonneveld al in de diverse kranten. Als jongetje van 12 jaar deed hij toen voor het eerst mee met zijn pony Sproet aan de SGW Vlietland klasse B. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en is de pony ingeruild voor een paard. Zijn passie voor de eventingsport is gebleven.

Samen met zijn trainers Elaine Pen (Olympisch eventing ruiter) en Bianca Aubert (voormalig grand prix dressuurruiter) heeft hij de afgelopen jaren hard getraind. Eventing houdt in dat je in een wedstrijd alle drie de elementen dressuur, springen en crosscountry laat zien. Na de dressuur stond Roel Zonneveld met zijn fantastische paard Vinkekamps Easy Boy al aan de leiding. Bij het springen maakte hij helaas een foutje wat hem een balkje kostte. De crosscountry deed Easy weer fantastisch, aldus Roel. Een foutloze cross bracht hem uiteindelijk toch de winst. Een formidabele prestatie! 

Nu lonken de internationale wedstrijden voor Roel en zijn paard. Om dit te kunnen bekostigen is Roel op zoek naar sponsoren. De eerste heeft hij inmiddels al gevonden. Het Wassenaarse aannemersbedrijf RULO heeft aangeboden hem financieel te gaan ondersteunen. Roel is hier ontzettend blij mee! Nog even genieten van deze prestatie en dan weer volop in training voor de volgende wedstrijd. Paardrijden is eigenlijk meer dan een sport. " Het is een way of life ", lacht hij.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 1 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 2 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 8 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 14 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 17 uur geleden