OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polderdag 2019 in Voorschoten

Sport Sport

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, wordt de Polderdag weer verreden.  Deze fietstocht kent vijf verschillende routes waaronder 'Duin, Horst en Weide'.  De start is bij museum Voorschoten. 

Het Museum heeft de tentoonstelling Agrarisch Erfgoed speciaal verlengd zodat deelnemers aan de Polderdag deze tentoonstelling (gratis) kunnen bezoeken. J

e kunt op deze route met kinderen oa in de natuurspeeltuin onder begeleiding wild plukken en pesto maken en een bijzonder gezellig feestje vieren bij camping Noorthey, de camping bestaat 25 jaar.

Bij 't Bijenhof aan de Vlietweg kun je van alles leren over bijen. Het boerenbedrijf ontbreekt niet en je kunt ook een dierenpension bezoeken en het bedrijf van een plantenkweker. Er klinken zoete klanken vanuit de Stadstuinderij in Leiden en ook elders op de route is er muziek besteld. Met kinderen is het leuk de natuurspeeltuin aan de Veurseweg te ontdekken.

Deze uitgebreide route natuurlijk ook met lekkere 'streekhapjes' is goed in te korten omdat de route een '8' vormt op de kaart. Kies voor de Raaphorst en landgoederen in Wassenaar of Ter Wadding en Het Zoete Land in Leiden of fiets langs alle deelnemers! Veel plezier op deze prachtige route.

Kijk op de website van de Polderdag voor meer informatie. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 10 minuten geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 4 uur geleden 14
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 21 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland gisteren
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk gisteren