Afbeelding

Docenten van Junansei gepromoveerd tot 3e dan

Sport Sport

Afgelopen weekend zijn Sam Sosef en Esther van Diggelen van Budocentrum Junansei gepromoveerd tot 3e dan Yoseikan Ju-Jutsu.

Sam en Esther zijn de oprichters en hoofddocenten van Budocentrum Junansei. Zij beoefenen zelf al vele jaren de traditionele vechtsporten Aikido, Ju-Jutsu, Kobudo en Judo en hebben ter verrijking ook ervaring opgedaan met moderne vechtsporten zoals kickboksen en grappling. Junansei zit sinds 2010 in Voorschoten en heeft ook locaties in Wassenaar en Leiden. 

De stijl Ju-Jutsu die in Voorschoten beoefend wordt is het Yoseikan Ju-Jutsu van Minoru Mochizuki (1907-2003; 10e dan) uit Shizuoka, Japan. Het Yoseikan Ju-Jutsu verenigt elementen uit verschillende vechtsporten, zoals het traditionele ju-jutsu, aikido, judo, karate, zwaardvechten, kickboxing en het grondgevecht. Ook speelt de toepassing van technieken voor zelfverdediging altijd een belangrijke rol.  
Een belangrijk aspect in het Yoseikan Ju-Jutsu is dat iedereen zijn eigen mogelijkheden optimaal moet kunnen benutten en verder ontwikkelen. Om te kunnen bepalen wat optimaal is, zijn een brede basis en veelzijdige ontwikkeling in verschillende krijgskunsten essentieel. Sam en Esther brengen dit al jaren zelf in de praktijk en dragen dit ook uit in de lessen die zij verzorgen. 

In Nederland wordt het Yoseikan Ju-Jutsu vertegenwoordigd door Edgar Kruyning Sensei (8e dan) uit Ede. Na een hele mooie toespraak van Edgar Kruyning Sensei over het beoefenen en uitdragen van traditioneel budo en de daarbij behorende normen en waarden, en de door Sam en Esther gekozen weg mochten zijn het diploma in ontvangst nemen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 5 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 10 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24