Foto: Wim de Leeuw
Foto: Wim de Leeuw Foto: Wim de Leeuw

Sterke start Scylla

Sport

De tafeltennissers van Scylla zijn het nieuwe seizoen sterk gestart. In het Scylla Tafeltenniscentrum zag het thuispubliek dat de twee Leidse eredivisieteams er goed voor staan. De mannen maakten meteen duidelijk dat ze dit jaar wederom tot de kanshebbers voor de play-offs gerekend moeten worden.  Tegenstander Salamanders werd met 4-2 verslagen. Bij de Leidenaren debuteerde Jasper Merckx. De Belg maakte daarbij een uitstekende indruk. Met fris en aanvallend spel overklaste hij meteen zijn eerste pot de Deen Carsten Egeholt. Ook in zijn tweede partij liet Merckx zien dat dat hij een goede versterking is van het team. Casper ter Lüün wist echter nog net een tweede overwinning voor Merckx te voorkomen. Wie ook indruk maakte was Kazeem Nasiru. De kopman van Scylla liet zien dat hij de zomer uitstekend doorgekomen is. Zowel Ter Lüün als Bastien Dupont moesten het afleggen tegen de gedreven Nigeriaan. Het vierde punt voor Scylla werd binnen gehaald door routinier Gerard Bakker Jr.. De eerste games tegen Egeholt gingen nog gelijk op, maar daarna was Bakker toch duidelijk de betere. 

Ook het damesteam was dik tevreden. Het 3-3 gelijkspel tegen Lybrae Heerlen – de landskampioen van afgelopen seizoen - gaf de krachtsverhoudingen goed weer. En dat was een hele goede prestatie van Scylla. De Limburgse club is door het vertrek van Elena Timina wel zwakker dan afgelopen jaar maar moet toch ook dit jaar gerekend worden tot een van de kanshebbers voor de titel. Aan Leidse kant bleef Esmee van Marwijk knap ongeslagen tegen Rachel Gerarts en Vicky Schijven. Het derde Scylla-punt werd binnengehaald door Kim Hergelink. Zij won in vijf games van Schijven. Ook tegen de Russische Tatiana Garnova speelde Hergelink een sterke partij. Dat ze het moest afleggen tegen de speelster die vorig jaar maar één partij in de eredivisie verloor was uiteraard geen schande. De Russische was ook te sterk voor Marie Depuydt die dit weekend niet tot winst kwam. De opening van het seizoen was dus goed, en bracht Scylla de overtuiging dat het dit jaar zich zowel bij de mannen als de vrouwen kan mengen in de strijd voor de play-offs. 

 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 6 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 11 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24