<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Kennis maken met allerlei sporten? Dat kan bij Voorschoten4Kids. Eveline Anthonissen organiseert het. </p>

Kennis maken met allerlei sporten? Dat kan bij Voorschoten4Kids. Eveline Anthonissen organiseert het.

(Foto: VSK)
Sport

Meer dan 100 sport- en cultuuractiviteiten voor kids

  Sport

Ook dit schooljaar heeft Voorschoten4kids weer een aanbod van meer dan honderd buitenschoolse sport- en cultuuractiviteiten beschikbaar voor kinderen tussen de vier en veertien jaar. Het hele jaar door kunnen kinderen zich aanmelden om kennis te maken met de sport van hun keus.

Sinds Sportfondsen acht jaar geleden dit initiatief onder haar hoede nam is Eveline Anthonissen (33) er al bij betrokken. Elk jaar melden ontzettend veel kinderen zich weer aan. “Op 31 augustus zaten al tientallen ouders om zes uur achter de computer om hun kind aan te melden voor die ene cursus die ze zo graag willen volgen. Kinderen vinden het hartstikke leuk en kunnen op deze manier van alles uitproberen. Het biedt ze de kans om kennis te maken met een activiteit waar ze geïnteresseerd in zijn en die ze volgend jaar misschien wel als sport of hobby willen blijven doen.

Laagdrempelig
Tennis, schaatsen, pianospelen of ballet, het kan allemaal. Doordat wij een aantal lessen voor weinig geld aan kunnen bieden is de drempel een stuk minder hoog om iets uit te proberen. Zo voorkom je bijvoorbeeld ook dat je gelijk schoenen, kleding en andere benodigdheden hebt aangeschaft en je kind er toch niet meer mee door wilt.
Ook voor gezinnen met minder geld biedt het kansen. Elk kind moet genoeg kunnen bewegen, door de buitenschoolse activiteiten hebben die kinderen ook een kans.”

Corona
Volgens Eveline heeft het coronavirus waarschijnlijk geen of weinig negatieve gevolgen voor de buitenschoolse sport. Het zou juist eerder een positief effect hebben. “Voor kinderen gelden natuurlijk minder strenge regels omtrent Corona. Ik heb het idee dat kinderen nu misschien juist wat meer mogen van hun ouders, omdat er door Corona al zoveel anders is. Denk aan feestjes die niet doorgaan en het soms moeten afzeggen van de zomervakantie.”

Dit jaar heeft Voorschoten4kids naast de vertrouwde sporten ook nieuwe activiteiten om aan te bieden, zoals hiphoples van Trijntje Lamboo en floatfitlessen in zwembad het Wedde.
Meer informatie en aanmelden kan via www.voorschoten4kids.nl


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten