<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Foto&rsquo;s: Aldo van der Meulen</p>

Foto’s: Aldo van der Meulen

Sport

Shoot-out clubkampioenschappen op MHC Forescate

  Sport

Afgelopen zondag 18 april zijn op MHC Forescate de jaarlijkse clubkampioenschappen “shoot-outs”gehouden. In deze coronatijden waarin competities zijn stilgelegd en er forse beperkingen gelden voor alle groepsbijeenkomsten was juist deze vorm van krachtmeting tussen een individuele keeper en een individuele speler een unieke mogelijkheid om het echte competitiegevoel weer te laten herleven. En dat gebeurde ook ! 

De prachtig zonnige en strak georganiseerde dag werd een enorm spektakel, met alle denkbare spanning, schitterende verrassende bewegingen van aanvallers, duikende en keihard werkende keepers, pech en geluk bij de acties, schitterende slidings, menselijke missers, veel show en briljante doelpunten en even briljante reddingen. Alles samengevat in een heerlijke hockeydag !

Bij shoot-outs start een aanvaller met bal op de lijn op 23 meter afstand van het doel een 1 op 1 confrontatie met de keeper. De aanvaller heeft 8 seconden om van binnen de cirkel een geldig doelpunt te maken, de keeper heeft natuurlijk de bedoeling om dat scoren nou juist te voorkomen.Het opvallende van een Shoot-out is dat het in principe weinig uitmaakt uit welk team of leeftijdscategorie een deelnemer komt, het gaat erom goed geconcentreerd te zijn en een goed plan te hebben om succesvol te kunnen zijn. Iedereen kan dus van iedereen winnen of verliezen !

Elk jaar worden normaal gesproken op heel veel hockeyclubs in Nederland een eigen clubkampioenschap shoot-outs gehouden, en alle winnende keepers en de beste 3 spelers en 3 speelsters van de verschillende clubs komen elkaar dan tegen in een finale per district. De winnaars uit de 6 districtsfinales strijden dan in het hockeystadion van Amsterdam elk jaar om de landstitel.Dit jaar is het door alle coronamaatregelen niet waarschijnlijk dat de KNHB een landelijke finaledag zal mogen organiseren door spelers en keepers uit alle uithoeken van het land naar Amsterdam uit te nodigen. Omdat het houden van individuele shoot-outs nu juist corona-technisch wel heel goed verantwoord te organiseren is (met een aantal goede extra maatregelen en helaas zonder publiek), konden de jaarlijkse clubkampioenschappen wel georganiseerd worden. Of er nog een landelijke finaledag zal komen als de coronamaatregelen weer wat versoepeld zijn is nog onzeker, maar de deelnemers vanuit Forescate zijn in elk geval al bekend !

Aan de shoot-out dag op Forescate was ook dit jaar weer te zien dat er veel aandacht aan de voorbereidingen was besteed, en wist de goed op elkaar ingespeelde groep van begeleiders er voor de in totaal 120 spelers en keepers een schitterende dag van te maken.

Als eerste ging om 10.00 uur de E-jeugd van start. De spelers en speelsters name hun shoot-out tegen 4 keepers uit hun eigen leeftijdscategorie, en op een doel tegen Mels Gouka, de keeper van Forescate JC1 ! Dat was natuurlijk een extra leuke uitdaging, en Mels moest toch echt een paar keer een bal uit het doel vissen….. Na een ruim uur spanning en sensatie gingen de E jeugd prijzen naar:
Beste E keeper: Florian KranendonkBeste E keepster: Iris AnibaBeste E speelster: Rosalie Oorburg Beste E speler: Hidde Jansma


Om 11.00 uur was het de beurt aan de D jeugd. De beste keeper, keepster, speelster en speler uit deze categorie mochten later doorstromen naar de shoot-out ronde van de ABC jeugd. De spanning was hier niet minder groot en de “moves” van keepers en spelers waren vaak schitterend om te zien.
Uiteindelijk gingen in deze D categorie de prijzen naar:
Beste D keeper: Nino BovenkerkBeste D keepster: Isis van der GaagBeste D speelster: Maud BeljaarsBeste D speler: Joris Dofferhoff

Om 13.15 uur ging de ABC- jeugd van start. De keepers en keepsters waren in deze categorie goed vertegenwoordigd. Met de winnende keeper en keepster uit de D categorie kwamen we op 9 keepers(sters) waar de deelnemende A,B,C jeugd de shoot-outs op konden nemen. De keepers werden niet alleen aangemoedigd door hun spelende teamleden, maar ook door de medekeepers. Het was opvallend dat de keepers ook onderling een team vormen dat het duidelijk gezellig met elkaar heeft, en dat geeft maar weer eens aan hoe gaaf het kan zijn om te kunnen keepen.

Na de voorronde werd het voor 3 meiden nog spannend. Zij hadden evenveel punten gescoord in de voorrondes en moesten nog strijden om de laatste finale plek. Noora Komayesh Nejad en de beide zusjes Maud (de doorgestroomde winnaar vanuit de D-lijn) en Loeky Beljaars wisten de spanning er lang in te houden maar uiteindelijk bleek Loeky de winnares en mocht zij dus deelnemen aan de finale ronde.

In de uiteindelijk finale hebben we nog een keer kunnen genieten van mooie acties en veel spanning met soms verrassende uitslagen. De jongens hebben nog een aantal extra shoot-outs moeten nemen om te bepalen wie uiteindelijk 2e en 3e zouden worden, wat ze extra moeilijk gemaakt werd door mooi stuntwerk van de keepers.

De winnaars van de finale waren:
Keeper 1ste prijs: Mels Gouka
Keepster 1ste prijs: Silke van den Burg

Speelster 1ste prijs: Florine Wesseling
Speelster 2de prijs: Roosmarijn Gelderblom
Speelster 3de prijs: Loeky Beljaars

Speler 1ste prijs: Mike Kuijper
Speler 2de prijs: Joris Dofferhoff
Speler 3de prijs: Max van Nobelen

We kunnen terugkijken op een geweldige hockeydag, met dank aan de begeleiding van de jeugd door de meiden van MB1, de scheidsrechters, tijdwaarnemers, notulisten en ondersteuning, Aldo van der Meulen en Dennis Dofferhoff voor de vastlegging van foto’s en filmbeelden, en natuurlijk het “vaste” organisatieteam (Joyce, Dominique, George en Ad).

Tekst: Ad de Gruiter


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten