Afbeelding
Foto: © emmie beijlen

Inschrijving voor de Rendierenloop is geopend

Sport Sport

De inschrijving voor de vierde editie van de Rendierenloop is geopend! Net als in 2018 en 2019 kun je op zondag 19 december meedoen aan een unieke funrun en wandeling in kerstsfeer. De kinderen komen in actie tijdens de beregezellige kids funrun op en rondom Sportpark Adegeest.

In 2018 stond de Rendierenloop voor het eerst op de agenda. Vorig jaar organiseerde Voorschoten’97 een speciale Rudolphs Rode Speurneuseditie vanwege de op dat moment geldende coronamaatregelen. Voorschoten’97 haalde elk jaar een mooi bedrag op voor de nieuwe atletiekbaan.

Unieke passages
De Rendierenloop heeft zich met meer dan 400 deelnemers de afgelopen jaren ontwikkeld tot een klassieker op de evenementenkalender van Voorschoten. Op de laatste zondag voor kerst trekt iedereen zijn mooiste of gekste kerstkleding uit de kast om een unieke wandeling of hardlooptocht door Voorschoten te maken. De route van ongeveer 9 kilometer zit vol muzikale en culinaire verrassingen met passages bij de diverse partners (binnen en buiten) die je niet snel zult vergeten.

Kinderen tot 12 jaar kunnen ook deelnemen aan de kids funrun. Zij gaan op hun eigen tempo langs de verschillende sportverenigingen en krijgen daar leuke, originele uitdagingen en verrassingen. De lengte bedraagt ongeveer 1 kilometer.

De start op Sportpark Adegeest is ten opzichte van voorgaande jaren verlaat. Hierdoor lopen de wandelaars en hardlopers de route grotendeels in het donker. Dit maakt de sfeeracties nog specialer! De kids funrun begint om 15.00 uur. De wandelaars starten om 16.00 uur, de hardlopers om 16.30 uur. Bij de finish is er een gezellige mini-kerstmarkt.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen 10 euro. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro voor de wandeling of de kids funrun. Gezinnen kunnen voor een totaalbedrag van 27,50 euro met elkaar deelnemen aan de wandeling. Meer informatie en aanmelden via www.rendierenloop.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 9 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 18 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 23 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9