Afbeelding

Forescate Dames spelen gelijk tegen Pelikaan

Sport Sport

Afgelopen weekeinde moesten de Dames van Forescate een verre rit maken naar Roosendaal, voor hun wedstrijd tegen Pelikaan Dames 1. Een belangrijke pot om de aansluiting met de top 4 te behouden.

Het eerste kwart was vanaf het begin gelijk al spannend. Pelikaan had een goede druk staan en had al snel een kans op goal. De bal raakte de binnenkant van de paal en rolde er vervolgens gelukkig toch net weer uit. Er slopen wat slordigheden in het Voorschotense spel en moest de ploeg snel de focus zien te herpakken. In het tweede kwart creëerden de Dames vervolgens wel een aantal goede mogelijkheden, maar de keepster van Pelikaan stond steeds goed gepositioneerd, waardoor de openingstreffer op zich liet wachten.

Na de rust schoot Pelikaan net als bij de start van de wedstrijd scherp uit de startblokken. Gebrand om een goal te maken, fel in duels en gedisciplineerd in de passing. Dit resulteerde dan ook in de 1-0 voor Pelikaan. Uit een lange corner wist de thuisploeg de bal in het net te tippen. Voor Forescate bleek dit de “ake-up-call” die de ploeg kennelijk nodig had, en ging de hard op zoek naar de gelijkmaker. Jenna v.d. Kruk pikte de bal op het middenveld op en speelde hem de cirkel in. De keepster van Pelikaan dacht de bal goed weg te werken, maar deed dat net teveel in de richting van Milou Raap. Milou twijfelde geen moment en sloeg de bal met haar backhand tegen de plank: 1-1.

De spanning was volledig terug en Forescate wist dat nog slechte een kwart wedstrijd resteerde om de 3 punten mee naar Voorschoten te kunnen nemen. De wedstrijd werd fysiek zwaarder, maar 12 minuten voor tijd kreeg Martine Morsch de bal in haar stick. Zij speelde zich goed vrij, schoot de bal richting het doel, kam door deze actie zelf ten val en rolde nog even door over het veld. Wat zij daardoor niet doorhad, is dat haar schot geen voorzet bleek geworden, maar dat de bal via de voet van een speelster van Pelikaan in het doel belandde: 1-2!

Na 70 pittige minuten, stond deze stand nog steeds op het scorebord. Een hele belangrijke, zwaarbevochten overwinning. Met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop en zaalhockeyperiode, staat Forescate Dames 1 nu slechts 2 punten achter de koploper. Volgende week zondag sluiten de Dames de eerste competitiehelft thuis af tegen Rapid D1 uit Gorichem. Helaas door coronamaatregelen nog zonder publiek, maar wel met het vaste voornemen om hun uiterste best te doen om de 3 punten in Voorschoten te houden.

Tekst: MM/AG