<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Een dik verdiende plek voor Nienke Brinkman op de Wall of Fame&nbsp;</p>

Een dik verdiende plek voor Nienke Brinkman op de Wall of Fame 

(Foto: Voorschoten97 Atletiek)
Sport

Marathonkampioene Nienke Brinkman traint mee bij Voorschoten’97 Atletiek

  Sport

Nienke Brinkman trainde afgelopen dinsdag mee met de trainingsgroep van Ed Zijl bij Voorschoten’97 Atletiek. De kersverse Nederlands recordhoudster op de marathon was nog in Nederland na haar verpletterende optreden in Rotterdam en kwam daarom zoals beloofd ook op de club langs. 

Het verhaal van Brinkman is inmiddels bekend. Als beginnend, maar zeer talentvol hardloopster zocht ze vorig jaar vanuit haar woonplaats Zürich een Nederlandse atletiekvereniging voor een wedstrijdlicentie. Hiermee kon ze een poging doen om de olympische limiet te lopen. Ze kwam uiteindelijk bij Voorschoten’97 uit.

De olympische limiet haalde ze niet door een blessure, maar verder volgde het ene succes het andere al snel op. Ze won diverse wedstrijden tijdens de Golden Trail Series, zette in Valencia de snelste Nederlandse seizoentijd neer op de marathon en liep vervolgens een nieuw Nederlands record in Rotterdam met 2.22,51. Voorschoten’97 volgde haar successen op de voet.

Tweede keer
Brinkman is meer dan alleen een lid op papier. Ze trainde vorig jaar in de zomervakantie al eens met veel plezier mee met de donderdaggroep en kwam nu dus nog eens terug. De vorige keer maakte ze kennis met een kleine groep. Dinsdag liep ze samen met zo’n dertig atleten.

Na een welkomstwoord en een bos bloemen van voorzitter Joost van Kempen mengde ze zich leuk in de groep, maakte met iedereen een praatje om vervolgens steeds een beetje harder te gaan lopen. Hoewel ze had aangekondigd alleen rustig mee te doen, liep ze de laatste tempo’s vooraan met de snelle Dennis Rog mee.

Wall of Fame
Na afloop bleef Nienke nog even hangen bij de jodelhut (bemand door Robin Zoet) voor koffie, thee en de zelfgebakken cake van Ilona Stoop. Met een dik verdiende plek in de Wall of Fame van de club, die zich binnenkort verplaatst naar de kantine, nam de marathonloopster afscheid. Bij een volgend bezoek aan Nederland komt ze zeker weer eens terug.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten