<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Slagers Van Eijk, blij met de verruiming van de winkeltijden in Voorschoten!
Slagers Van Eijk, blij met de verruiming van de winkeltijden in Voorschoten!
Ondernemer in beeld

Winkels mogen vaker en langer open

  Zakelijk

Voorschoten - Voorschotense ondernemers mogen voortaan zelf beslissen of zij ook op de christelijke feestdagen hun winkel mogen openen. De gemeenteraad van Voorschoten heeft 16 november het besluit genomen om de winkeltijden te verruimen.

Ondernemers kunnen hun zaak nu ook op 1e Paas-, 1e Pinkster- en 1e Kerstdag voor het publiek openen. Wethouder Mol:  "dit besluit betekent een versteviging van de concurrentiepositie van de Voorschoten ondernemers ten opzichte van ondernemers in de regio die wel op alle feestdagen open zijn.  Daarnaast levert het ook een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid in Voorschoten. De economie is aan het veranderen. Consumenten kiezen andere tijden en manieren om producten te kopen. Door de winkelopeningstijden te verruimen kunnen ondernemers daar beter op inspelen.

Voorzitter Frank ten Have van de Ondernemersvereniging Voorschoten is tevreden met het besluit. 'De Ondernemersvereniging heeft hier jaren lang aandacht voor gevraagd. Het had beslist nog een stuk sneller gekund, maar het dit voorjaar aangetreden college en de nieuwe gemeenteraad hebben het onderwerp gelukkig wel voortvarend aangepakt, waardoor ondernemers, die dat willen al de komende 1e Kerstdag van de nieuwe mogelijkheden gebruik kunnen maken om Voorschotense en andere consumenten in hun zaak te verwelkomen. Met name de supermarkten en tuincentra ondervonden nadelen van de gedwongen sluiting op de grote feestdagen. Hun concurrenten in de regio mochten wel open zijn met als gevolg dat veel koopkracht uit ons dorp naar de buurgemeenten wegvloeide. De gemeente heeft voor onze ondernemers nu een gelijk speelveld gecreëerd. Overigens staat het elke ondernemer vrij wel of niet van de verruimde mogelijkheden gebruik te maken. Zelf verwacht ik dat er net als op de zondagen maar een beperkt aantal zaken zullen open gaan. Een ondernemer zal altijd een kosten-baten afweging maken en daar alleen toe besluiten als een openstelling rendabel is."

Sjaco Griffioen van het tuincentrum Intratuin in Voorschoten, is opgelucht dat Intratuin nu ook op de alle feestdagen open kan. 'Vooral eerste Paas en Pinksterdag zijn voor ons belangrijk. In de regio zijn meerdere tuincentra open tijdens alle feestdagen. Twee jaar geleden liep Griffioen al op de plannen vooruit en kreeg ik een flinke boete. 'Vorig jaar ben ik dus dicht gebleven en heb daarmee een behoorlijk omzet misgelopen. Fijn dat het nu geregeld is' , reageert hij op het besluit.

Ook slagerij Aad van Eijk is blij met het besluit, Carla van Eijk, 'wij kunnen onze klanten nu nog beter van dienst zijn door hen tijdens de feestdagen in de gelegenheid te stellen, hun  bestellingen op te halen. Voor ons zelf is het ook prettig omdat we nu meer ruimte hebben om het afhalen van de bestellingen te plannen.  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten