Mariska Mooten, 'samen met mijn cliënt ga ik op zoek naar onderliggende oorzaken en oplossingen bij lichamelijk onverklaarbare klachten '.
Mariska Mooten, 'samen met mijn cliënt ga ik op zoek naar onderliggende oorzaken en oplossingen bij lichamelijk onverklaarbare klachten '. Foto:

Hypnotherapie verhoogt de kwaliteit van leven

Zakelijk

Veel mensen hebben al ondervonden dat hypnotherapie hen heeft geholpen om van hun klachten af te komen. Met hypnotherapie kom je snel tot de kern van je probleem, er wordt doelgericht gewerkt aan de oplossing waardoor trajecten kortdurend en zeer effectief zijn.

Mariska Mooten is hypnotherapeut, 'hypnotherapie is nog niet zo heel erg bekend als begeleidingswijze bij psychische en psycho somatische klachten, ik wil er graag over vertellen', zegt Mariska. De Praktijk de Pioen is sinds kort gevestigd in het House of Vision aan de Rouwkooplaan in Voorschoten. ‘Ik heb jarenlang mijn praktijk aan huis gehad maar, zeker nu met Corona, is het fijn om mijn cliënten hier te ontvangen. De opzet is ruim, alle maatregelen kunnen goed worden nageleefd en de locatie is voor iedereen goed bereikbaar.

Hypnotherapie bij lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten
Mariska legt uit hoe hypnotherapie mensen kan helpen bij lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten. Het komt veel voor dat mensen leiden onder ernstige lichamelijke en mentale klachten (zoals prikkelbare darm syndroom, chronische pijn, spierspanningen, maagklachten, slapeloosheid, angst en spanningen) zonder dat er door een arts een afdoende medische verklaring kan worden gegeven. Dit drukt een enorme stempel op de kwaliteit van leven van deze mensen.

Hypnotherapie kan psycho somatische klachten verhelpen
Hypnotherapie kan de klachten verminderen of zelfs verhelpen waardoor de kwaliteit van leven enorm toeneemt. Hypnotherapeuten hebben veel kennis van en inzicht in de samenwerking tussen lichaam en geest en de verstoringen die er kunnen ontstaan. Een verstoring waarvan mensen zich vaak helemaal niet bewust zijn en die allerlei klachten ten gevolge kan hebben. Want, zegt Mariska 'wij zien aan de buitenkant alleen het bewuste gedrag terwijl in het onderbewuste vaak de diepere oorzaken liggen en ook de sleutel tot de oplossing. Als hypnotherapeut kijk ik naar de mens achter zijn of haar klacht en zijn of haar unieke ervaringen en mogelijkheden om te komen tot herstel. Er is veel aandacht voor dieperliggende patronen en oorzaken van bijvoorbeeld spanningen, angsten, somberheid en slapeloosheid. Om vervolgens doelgericht te werken aan herstel. Zo werken wij aan een duurzame verandering in plaats van het onderdrukken van symptomen'.

Steeds meer samenwerking met ziekenhuizen en huisartsen
'Hypnotherapie is een erkende complementaire behandelwijze', legt Mariska uit. 'Complementair betekent aanvullend op de reguliere zorg van bijvoorbeeld de huisarts of specialist. Als iemand bij mij in de praktijk komt vraag ik altijd of er op dat moment sprake is van een medische behandeling en of zij ermee akkoord gaan dat ik hun behandelend huisarts of specialist informeer. Vaak overleg ik dan ook mijn aanpak met de huisarts. Het komt ook voor dat mensen door hun huisarts of specialist naar mij worden verwezen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat hypnotherapie voor mensen met een prikkelbaar darm syndroom het meest effectief is, waardoor artsen in eerste instantie doorverwijzen naar een hypnotherapeut'.

Hypnotherapie is er ook voor iedereen die last heeft van mentale klachten zoals somberheid, stress of angst. Er hoeft helemaal geen sprake te zijn van een psychische aandoening of diagnose om naar een hypnotherapeut te gaan. Veel cliënten hebben ingrijpende gebeurtenissen ondergaan zoals verlies van een dierbare, een scheiding, een conflict, ziekte of een vorm van overbelasting waardoor zij tijdelijk minder goed functioneren. Juist in deze moeilijke periodes in het leven kan hypnotherapie zeer steunend en effectief zijn zodat je weer kunt leven in plaats van overleven'.

Maatwerk voor iedere cliënt
'Die aanpak verschilt overigens van cliënt tot cliënt, het is echt maatwerk', zegt Mariska. 'Sommige clienten hebben bijvoorbeeld ervaring met meditatie en komen heel makkelijk in een diepe ontspanning met een geleide visualisatie of ademhalingsoefening. Ik maak de oefeningen op maat en deze kunnen worden opgenomen zodat de cliënt thuis de oefeningen kan doen. Anderen vinden het fijn om te zitten, te bewegen of hebben wat extra begeleiding nodig om tot ontspanning te komen. Ik heb wel zo’n dertig verschillende technieken om hypnotherapie toe te passen. In alle gevallen zorg ik voor een situatie waarin mijn cliënt zich prettig en veilig voelt, kan ontspannen en inzicht krijgt in de onbewuste processen die een rol spelen bij het probleem en kunnen leiden tot een duurzame oplossing of verandering. Steeds weer hoor ik van mijn cliënten dat de kwaliteit van zijn of haar leven enorm is toegenomen op het moment dat wij het traject met elkaar afronden'.

Ben je geïnteresseerd in de behandelwijze van Mariska Mooten? Maak dan een vrijblijvende en kosteloze kennismakingsafspraak telefonisch of via haar website. Mariska is als gediplomeerd hypnotherapeut/psycho sociaal therapeut aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, heb je een aanvullende zorgverzekering dan wordt bij de meeste maatschappijen het traject (grotendeels) vergoed.

Praktijk De Pioen
www.praktijkdepioen.nl
06.28630483
Rouwkooplaan 5 - Voorschoten

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Wethouders schrijven mee voor Write for Rights, Amnesty International briefschrijfactie 16 uur geleden
Afbeelding
Topdrukte op het kasteel 9 dec., 12:51
Afbeelding
Taxatiemiddag in Het Wapen van Voorschoten 9 dec., 12:49
Afbeelding
Indrukwekkende lichtjesavond op Rosenburgh 9 dec., 08:32 2
Afbeelding
PvdA- Gemeente: ga de boer op! 8 dec., 19:25