<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Rooijakkers, Sander
Ondernemer in beeld

Voorschotens Quadrupel wint gouden medaille in Dutch Beer Challenge

  Zakelijk

Brouwerij Voorschoten is tijdens de Dutch Beer Challenge in de prijzen gevallen. Het ‘Voorschotens Quadrupel’ mag zich binnen de categorie ‘zwaar donker’ het beste bier van Nederland noemen en is beloond met een gouden medaille.

De Dutch Beer Challenge is niet zomaar een wedstrijd. Grote namen zoals Heineken, Brand en Amstel doen ook gewoon mee. Zo’n ruim honderd brouwerijen hebben samen 539 bieren ingestuurd om hun brouwsels door de jury te laten beoordelen. Dat het zelf gebrouwen bier van eigenaar Sander Rooijakkers (36) goud won en uitgeroepen is tot het beste bier van Nederland in deze categorie, kwam daarom wel als een verrassing. “Zo’n mooie uitkomst had ik niet zien aankomen. Het Voorschotens Quadrupel is pas sinds september vorig jaar op de markt maar ik heb in die korte tijd veel goede reacties gekregen. Ik ben ontzettend trots op dit eindresultaat en ik hoop dat alle Voorschotenaren dat ook zijn!”

In 2018 is bierliefhebber Sander zijn Brouwerij begonnen. Na jaren als hobby bier gebrouwen te hebben besloot hij drie jaar geleden daadwerkelijk iets op de markt te brengen. Inmiddels is er een vast assortiment dat bestaat uit een Blond bier, een Tripel, een Quadrupel én een per seizoen wisselend bier, momenteel de Hoppy Weizen. “Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby maar ik vind het gewoon super leuk om bier te brouwen en te experimenteren met smaken. Het belangrijkste vind ik dat mensen genieten van mijn bier. Zo’n wedstrijd winnen is natuurlijk wel een enorm compliment. Er wordt naast de smaak namelijk ook heel goed naar de kwaliteit van je bier gekeken. Van de quadrupel moet je overigens wel houden, dat is een stevige.”

Nieuwsgierig geworden? Het Voorschotens Quadrupel is onder andere bij Slijterij Adegeest, Valk Versmarkt en diverse supermarkten in Voorschoten verkrijgbaar of kijk op brouwerijvoorschoten.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten