<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Aan het Ambachtspad laat de jonge ondernemer Dante Panday je graag kennismaken met zijn heerlijke Surinaamse specialiteiten. Foto: PR</p>

Aan het Ambachtspad laat de jonge ondernemer Dante Panday je graag kennismaken met zijn heerlijke Surinaamse specialiteiten. Foto: PR

(Foto:)
Ondernemer in beeld

Nieuw: Nyan Switi, Surinaamse toko en specialiteiten

  Zakelijk

Op de hoek van het Ambachtspad en het Wagenerf opende deze maand Dante Panday zijn Surinamse toko en afhaalrestaurant Nyan Switi. Nyan Switi betekent ‘eet smakelijk’ in het Surinaams. Kijk je op de website nyanswiti.nl dan zie je dat het met dat smakelijk wel goed zit!

De jonge eigenaar van Nyan Switi, de 17 (bijna 18) jarige Dante Panday uit Wassenaar is opgegroeid met de Surinaamse keuken. ‘Mijn vader is van Hindoestaans/Surinaamse afkomst en hoewel mijn moeder Nederlandse is, staan er bij ons thuis altijd Surinaamse gerechten op tafel. Mijn vader heeft in Utrecht een bedrijf met Surinaamse specialiteiten, daar staat een echte Surinaamse kok achter het fornuis die de geheimen uit de keukens van haar voorouders heeft meegenomen. De Surinaamse keuken is heel multicultureel, met invloeden en tradities van de verschillende bevolkingsgroepen die in Suriname wonen zoals Hindoestanen, Afrikanen Javanen Creolen Chinezen en Indianen. Elke familie heeft zijn eigen kooktraditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven, sommige gerechten zijn pittig andere juist weer wat milder.’

Dante heeft ervaring opgedaan in de zaak van zijn vader waar hij, naast zijn opleiding International Retail en Hospitality Management, heeft gewerkt. ‘Toen de scholen moesten sluiten wilde ik niet thuis blijven zitten en vertelde mijn ouders dat ik voor mijzelf wilde gaan beginnen. Surinaamse gerechten die in Utrecht in de zaak van mijn vader worden voorbereid wilde ik in mijn woonplaats Wassenaar afmaken en bezorgen. Zo gezegd, zo gedaan, de zaak begon al snel te lopen, ik moest gaan uitbreiden. Omdat ik al veel klanten in Voorschoten had ben ik, op zoek naar een nieuwe locatie, hier op het Ambachtspad terechtgekomen’. Nyan Switi heeft niet alleen Surinaamse gerechten maar opent in het pand aan het Ambachtspad de loop van juli tevens een Surinaamse toko waar je originele Surinaamse producten kunt kopen.

Naast de vele internationale specialiteitenrestaurants kun je in Voorschoten nu ook genieten van de Surinaamse keuken. Bestellen kan via de website www.nyanswiti.nl. De gerechten kunnen worden afgehaald en kunnen worden bezorgd van dinsdag tot zondag van 16.00 uur tot 20.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 20.30 uur.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten