Marcel van Teijlingen (l) van Restaurant De Knip ontvangt als eerste de Voorschotense Voordeel Horecabonnen van wethouder Paul de Bruijn.
Marcel van Teijlingen (l) van Restaurant De Knip ontvangt als eerste de Voorschotense Voordeel Horecabonnen van wethouder Paul de Bruijn. Foto: VSK

Voorschoten trakteert horecabezoeker

Zakelijk Ondernemer in beeld

Vanaf vandaag kunnen bezoekers van Theehuis Jansland, Café Barrelzz, Restaurant De Knip, Het Wapen van Voorschoten, New Hong Kong City, Va Bene, Nayolie, Hudson (Voorschoten), Grill restaurant Shalom, La Casita, De Mazzel en Bij 57, een ‘Voortreffelijk Voorschoten Voordeel-horecabon ontvangen. De horecabon geeft een korting van €25,- op een retourbezoek van 16 oktober tot eind november bij de horecagelegenheid waar de bon is uitgegeven. De gemeente vergoedt de korting die de deelnemende restaurants bieden en hoopt hiermee extra bezoek aan de horeca te stimuleren.

Wethouder Paul de Bruijn bezocht vandaag de deelnemende ondernemers en deelde de bonnen uit. Elke ondernemer krijgt 40 bonnen die onder eigen voorwaarden worden verstrekt aan de gasten. Maar wees er snel bij want op=op! 

‘Het college wil hiermee de lokale horecaondernemers een hart onder de riem steken. Door de coronapandemie hebben zij lang genoeg hun deuren gesloten moeten houden. We willen graag dat onze horeca snel herstelt en weer wat vet op de botten kweekt’, aldus De Bruijn. De actie kost de gemeente € 15.000,-. ‘Vanuit de overheid is geld beschikbaar gesteld om ondernemers te ondersteunen. Uit deze post is al heel wat betaald, onder andere voor cultuur, sportverenigingen en meer. Nu zijn we met de horecaondernemers deze actie overeengekomen. Met de Centrumondernemers wordt overleg gevoerd hoe we de andere ondernemers kunnen steunen. Het is gewoon heel hard nodig.’

Op de gemeentelijke website www.voorschoten.nl/horecabon, is meer informatie over de actie te vinden. De actie wordt ondersteund door de Ondernemersvereniging Voorschoten OVV die de verwerking van de bonnen belangeloos voor haar rekening neemt. ‘Elke bon heeft een eigen uniek nummer, het is belangrijk dat deze informatie goed verwerkt wordt. Geweldig dat de OVV zich hiervoor wil inzetten’, vindt de wethouder. De bonnen zijn belangeloos ontworpen en gemaakt door Jasper Suijten van Spore Creation. 

‘Ontzettend fijn dat de gemeente ons op deze wijze steunt’, zegt Marcel van Teijlingen van Restaurant De Knip. ‘Vooral omdat de actie in samenwerking met ons als horeca is opgezet. We hebben er voor gekozen om de bonnen in de herfst in te laten wisselen. Juist in die periode zien wij graag meer bezoekers. Deze actie zal er zeker toe bijdragen.’ 

In een eerder gesprek met de gemeente gaf Van Teijlingen aan dat er veel horecaondernemers zijn die tussen wal en schip vielen met betrekking tot de regelingen en steun vanuit het Rijk en hij vroeg zich af of de gemeente iets voor hen kon betekenen. ‘Hoewel deze actie een druppel op een gloeiende plaat is, geeft het de burger ook weer moed. Het is mooi dat we gehoor krijgen bij de gemeente.’ En er is nog een bijgaand voordeel: ‘Als lokale horeca zijn we tijdens de voorbereidingen weer met elkaar in contact gekomen. Ik hoop van harte dat deze actie de aanzet is tot meer samenwerking. Hoe mooi zou het zijn als we samen nog meer acties organiseren en elkaar zo versterken’, besluit Marcel.

(Navraag bij de gemeente leert dat in totaal 23 Voorschotense horeca-ondernemers meerder malen zijn benaderd. Bovengenoemde restaurants hebben zich aangemeld voor deelname aan de actie - Redactie)