Het Super Supermarkt Keurmerk voor Tom van Vliet
Het Super Supermarkt Keurmerk voor Tom van Vliet Foto: VSK

Jumbo Tom van Vliet ontvangt het Super Supermarkt Keurmerk

Zakelijk Ondernemer in beeld

(Persbericht) Jumbo Tom van Vliet in Voorschoten is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Tom van Vliet is recent gecertificeerd. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. 

Lokaal en duurzaam ondernemen
Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Van Vliet en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek.

Deze supermarkt is ruim, goed opgezet en speelt een belangrijke rol voor de wijk. De ondernemer onderscheidt zich met name met zijn inzet op het thema lokale betrokkenheid waarmee hij echt het verschil maakt en in belangrijke mate wordt bijgedragen aan het verhogen van de leefbaarheid van de gemeenschap waar de winkel is gevestigd. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria
Jumbo Tom van Vliet in Voorschoten is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, veilige omgeving, bewuste afvalreductie, en slimme logistiek.

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk benadrukt dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Van Vliet is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.’

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Jumbo Tom van Vliet in Voorschoten hebben ruim 250 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Wethouders schrijven mee voor Write for Rights, Amnesty International briefschrijfactie 15 uur geleden
Afbeelding
Topdrukte op het kasteel 9 dec., 12:51
Afbeelding
Taxatiemiddag in Het Wapen van Voorschoten 9 dec., 12:49
Afbeelding
Indrukwekkende lichtjesavond op Rosenburgh 9 dec., 08:32 2
Afbeelding
PvdA- Gemeente: ga de boer op! 8 dec., 19:25