De dozen worden al ingepakt! In februari gaat Bentley Opticiens verhuizen naar de Schoolstraat 158 a-b. Foto: VSK
De dozen worden al ingepakt! In februari gaat Bentley Opticiens verhuizen naar de Schoolstraat 158 a-b. Foto: VSK

Bentley Opticiens bereidt zich voor op de verhuizing

Zakelijk Ondernemer in beeld

De kerstboom staat er maar dat is voor het laatst op nummer 110. Eigenaar Roy Kuik en opticien Sander zijn namelijk verder al aan het inpakken. Op 1 januari krijgen zij de sleutel van het pand aan de Schoolstraat 158 a-b en in februari verhuist het bedrijf. 

‘Eigenlijk wilden we in januari al verhuizen’, vertelt Roy. ‘Maar na overleg met de aannemer bleek dat er nog teveel moet gebeuren en we willen het graag gelijk goed doen.’ Het nieuwe pand is 70 m2 groter, in totaal 163 m2. ‘Een flinke ruimte ja’, lacht Roy. ‘Maar we hebben het hard nodig. We zijn nu met twee opticiens en hard op zoek naar een derde. Dat is overigens niet zo makkelijk, er blijkt een tekort aan gediplomeerd personeel. In heel Nederland zijn er maar 2000 opticiens. Onbegrijpelijk want het is een ontzettend leuk vak dat op MBO- en HBO-niveau wordt gegeven.’ De vacature bij Bentley staat dus nog steeds open. 

In het nieuwe pand komen twee oogmeetruimten. De meetruimtes worden groen terwijl de rest van de winkel rood wordt ingericht. De afdeling zonnebrillen wordt drie keer zo groot en ook de collectie kinderbrillen wordt uitgebreid. In het midden komen drie grote tafels met aan de kopse kant brildemonstraties. ‘We willen vooral de gezellige sfeer van nummer 110 vasthouden’, gaat Roy verder. ‘Mensen moeten zich vrij voelen om even binnen te lopen en een zonnebril te passen of een montuur uit te kiezen. Voor oogmetingen en adviezen, ook bij contactlenzen, nemen wij altijd uitgebreid de tijd. Wij werken in principe op afspraak maar mensen kunnen altijd binnen komen, is er plaats, ga dan maar zitten.’ Op dit moment is het uitverkoop op alle modellen brillen, zonnebrillen en skibrillen.

Vanaf februari is de nieuwe collectie te zien. ‘Daarvoor zijn we afgelopen voorjaar naar Parijs geweest’, vertelt Roy. ‘De trends voor komende jaar zijn stevige brillen met brede zijranden in rustige tinten. Wij hebben onder andere Johann von Goisern, Gucci, Blackfin, Mexx, Tom Tailor en Lindberg. De collectie van die laatste is een favoriet van ons en gaan we flink uitbreiden. Nieuw is Preciosa, een Nederlands product dat in Burgerveen wordt gemaakt maar wat in vroeger tijden ook een fabriek in de Dobbewijk had.’

Kortom: genoeg om naar uit te kijken volgend jaar. Bentley is tussen Kerst en nieuwjaar even dicht, op 2 januari is de winkel weer open.

Bentley Opticiens
Schoolstraat 110. T: 071 561 2120
www.bentleyopticiens.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 2 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 9 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 11 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42