Simone van Cingel met haar zonen en twee neefjes die tevens haar gastkinderen zijn. Zij helpen mee de dozen prachtig te versieren!
Simone van Cingel met haar zonen en twee neefjes die tevens haar gastkinderen zijn. Zij helpen mee de dozen prachtig te versieren!

Simone maakt ook dit jaar weer sint- en kerstpakketten

Algemeen

Ook dit jaar zette Simone van der Cingel weer een bericht op haar facebookpagina voor haar Sinterklaas en Kerstactie. Simone zet zich in om kinderen die geen Sinterklaas kunnen vieren of mensen die het financieel moeilijk hebben, tijdens de feestdagen een verwenpakket met speelgoed en iets lekkers te kunnen geven.

‘Vorig jaar heb ik dezelfde actie gevoerd en maar liefst 60 dozen kunnen inpakken met allerlei artikelen die door particulieren en winkeliers hiervoor beschikbaar zijn gesteld. Omdat ik, zeker met de kerst er ook graag iets lekkers bij doe, is het fijn dat er ook mensen zijn die via mijn crowdfundingactie geld doneren zodat ik daarmee de pakketten ook met producten voor de feestdagen kan vullen. Ook de ouders van de gastkinderen vinden het leuk om aan de actie deel te nemen, zij helpen met inpakken en hebben ook spullen en kadootjes gegeven.

Simone is gastouder en is elke dag in touw om van alles met haar eigen en de gastkinderen te ondernemen. ‘We spelen veel buiten, gaan naar een speeltuin, bezoeken de kerstshow bij Intratuin, we knutselen, verven en tekenen. In de decembermaand mogen de kinderen, de dozen die ik voor Sinterklaas en de Kerst ga rondbrengen versieren, dat is een leuke klus, ze hebben daar veel plezier in, veel dozen zien er nu al weer prachtig versierd uit.

Naast de pakketten die Simone maakt, bezoekt zij rond de feestdagen ook mensen die eenzaam zijn. ‘Ik krijg dan orichideeën van Moerkerk’s Plantenparadijs, daar verras ik die mensen dan mee’.

Hoe ik aan de adressen kom? ‘Ik heb een groot netwerk doordat ik in de bejaardenzorg heb gewerkt en ook door mijn actie van vorig jaar stromen de aanmeldingen eigenlijk vanzelf binnen. Ik zou iedereen die het kan gebruiken wel willen verrassen met een pakket, maar hou ik het wel beperkt tot 60 dozen, dat is wel het maximum dat ik aan kan. Ik ben heel blij dat ik op deze manier kinderen en mensen die het moeilijk hebben een plezier kan doen, ik hoop er nog lang mee door te kunnen gaan’, zegt Simone. Wie Simone wil helpen kan de informatie vinden op haar facebookpagina www.facebook.com/simone.vandercingel

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 2 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 20 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 20 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 20 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 20 uur geleden