Raheleh Tajic volgde een 6-jarige opleiding tot klassieke homeopaat en een opleiding voor intuïtieve ontwikkeling (Foto:)
Raheleh Tajic volgde een 6-jarige opleiding tot klassieke homeopaat en een opleiding voor intuïtieve ontwikkeling (Foto:) Foto:

Luisteren naar de taal van je lichaam

Algemeen

Misschien heb je wel eens ergens gelezen of gehoord, ‘jouw lichaam is de tempel van je ziel’, misschien vind je dat wel een cliché. Ik ben van mening dat je je lichaam moet koesteren en aandacht geven, want dat is heel cruciaal om gezond en gelukkig te kunnen leven. 

door: Raheleh Tajic

Ik zie de laatste jaren pijn als een signaal van mijn ziel. Ik kijk wat mijn ziel mij wil vertellen via pijnsignalen. Als ik vroeger pijn of een ongemak had, dan was ik van mening dat mijn lichaam niet goed functioneerde. Ik zag rommelende darmen, maagpijn, hoofpijn en andere ongemakken als een ziekte die ontstond omdat mijn lichaam niet goed functioneerde. Door er op die manier naar te kijken zocht ik de bevestiging dat mijn lichaam mij elke keer in de steek liet. 

Op een dag vroeg ik mij af, is het wel mijn lichaam dat niet goed functioneert of functioneer ik zelf niet goed? Ik zag hoe ik bezig was teveel van mijzelf en mijn lichaam te vragen. Mijn lichaam liet mij het alleen maar merken zodat ik er bewust van werd. 

Het was niet mijn lichaam dat mij ongemak bezorgde. Ik was het die ongemak aan mijn lichaam bezorgde, door te weinig slapen, niet genoeg te eten, soms niet sporten of juist te fanatiek te sporten. 

Als ik nu ergens pijn heb dan weet ik dat dat betekent dat er iets niet klopt in mijn manier van handelen en denken en dat ik onbewust op een bepaalde manier mijzelf pijn doe. 

Het kan van alles zijn, door opgekropte boosheid, door angst voor toekomst, door te veel werken, door te twijfelen aan mijn eigen waarde en nog belangrijker, door niet bezig te zijn met de diepere zin van mijn leven.

Als je gaat denken en leven op een manier die niet goed voor je is, en je beseft het niet of negeert jouw gevoel dan zal jouw lichaam je door pijnsignalen laten merken dat je alles weer in balans moet brengen.
Als je ergens pijn hebt is dat niet de schuld van je lichaam, maar jij doet jezelf pijn in je leven. Als je bijvoorbeeld maagpijn hebt, kan het zijn dat je ongezond eet of drinkt. Of is er iets dat op je maag ligt, iets dat je niet kan verteren. In plaats van luisteren naar je gevoelens, doe je alsof er niets aan de hand is en laat je je maag het doen. Het komt niet door je zwakke maag, maar door dingen die je aan je maag vraagt waar zij niet voor dient, en dat is verteren van je problemen.

Ik ontken de medische klachten niet maar ik wil zeggen dat grotendeel van je klachten ontstaat door het negeren of onderdrukken van je gevoelens.

Houden van
jezelf is luisteren
naar de taal
van het lichaam



Vraag je, bij een volgende keer dat je maagpijn hebt eens af, wat kan ik niet verteren? Welke opmerking heeft me zo geraakt dat ik het zo zwaar op mijn maag voel? Vraag het aan je lichaam en vertrouw op de wijsheid van je lichaam. Een mens die van zichzelf houdt, zorgt voor zijn lichaam. Houden van jezelf is luisteren naar de taal van het lichaam.

Raheleh Tajic
Homeopathie praktijk voor
holistische behandelingen
& klassieke homeopathie
Gezondheidscentrum
Multatulilaan 2 b
2251 ZM Voorschoten
06 - 15 67 20 21

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 14 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 20 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 20 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 21 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 21 uur geleden