Sandy Monker, eigenaresse van LichtDesign heeft jarenlange ervaring op het gebied van verlichting en het maken van lichtplannen bij nieuwbouw en verbouw. Foto: De Vertelfotograaf.
Sandy Monker, eigenaresse van LichtDesign heeft jarenlange ervaring op het gebied van verlichting en het maken van lichtplannen bij nieuwbouw en verbouw. Foto: De Vertelfotograaf.

Lichtdesign verlicht uw lichtprobleem

Algemeen

Licht en verlichting, het lijkt zo vanzelfsprekend maar het kan echt een probleem zijn, want niets is zo moeilijk als de keuze voor de juiste verlichting. Met haar jarenlange ervaring kan Sandy Monker, eigenaresse van LichtDesign in de Treubstraat, u helpen bij die moeilijke keuze. 

‘In de dertig jaar dat ik ervaring heb met verlichting, heb ik niet alleen in Voorschoten maar ook tot ver buiten ons dorp al heel wat huizen met adviezen en lichtplannen verlicht, lacht Sandy. ‘Het is mijn passie om van elke ruime iets moois te maken, ik wil graag mensen laten zien dat er heel veel mogelijk is’

‘Een lamp kun je niet alleen op uiterlijk kopen, daar heb je gedegen advies bij nodig. Verlichting voor welke ruimte, voor de sfeer of om er goed bij te kunnen lezen of werken, hoe is de lichtinval in de woning, is het interieur modern of klassiek, allemaal vragen die ik stel om een goed advies te kunnen geven. Mochten mensen nog twijfelen over hun keuze, dan is het mogelijk om ‘Licht op zicht’, te krijgen, zodat men in de eigen omgeving kan beoordelen of de verlichting van hun keuze past in de ruimte waar het voor is bestemd’.

‘Bij nieuwbouw en verbouw komt het maar al te vaak voor dat de verlichting de sluitpost is. De aannemer vertrekt, de inrichting is bepaald en als dan alle meubels op z’n plek staan, gaat men aan verlichting denken. Vaak blijkt dan dat een lichtpunt of stopcontact veel beter op een andere plek had kunnen zitten. Wil iemand een leeslamp naast een bank of stoel dan was het heel handig geweest als er op die plek een contact in de vloer had gezeten zodat er geen snoeren zichtbaar in de weg zitten.  Het zelfde geldt voor wandlampen, over de plaats daarvan moet goed nagedacht worden, hoe is de positie ten opzichte van een kast of tafel waar de lampen in de buurt komen? En spotjes kunnen tijdens de bouw prachtig worden ingebouwd. Kom daarom eerder bij mij langs’, adviseert Sandy, ‘aan de hand van de bouwtekening kan ik, in overleg, een uitgekiend verlichtingsplan maken. Ook hoeft de opdrachtgever geen zorgen te hebben over de installatie, ik werk met een zeer ervaren en vakkundige installateur!’

In haar winkel in de Treubstraat 13  wisselt de collectie regelmatig. Nieuwe designverlichting, lampen en armaturen voor binnen en buiten. De trends volgt Sandy op de voet, ‘momenteel is er veel vraag naar lampen van natuurlijke materialen, veel oversized modellen van Bamboe, Rotan en kurk, maar daarnaast ook glazen bollen in helder of getint glas. Ook de techniek verandert, de implementatie van Smart LED-technologie, ook wel intelligente verlichting genoemd, neemt steeds meer toe. Lampen die je eenvoudig kunt bedienen en eenvoudig kunt programmeren ook via je smartphone. 

‘Ik merk dat er veel mensen in het afgelopen jaar thuis zijn gaan werken. De bestaande verlichting boven de eettafel voldoet dan vaak niet meer. Ook daar heb ik goede oplossingen voor, ook een bureaulamp kan er heel gestyled uitzien.’

‘Verlichting hoeft niet per definitie duur te zijn’, zegt Sandy. ‘Kom gerust langs of maak een afspraak en neem je tijd en kijk goed rond. Hangt je favoriete lamp niet mijn winkel, blader dan door de vele catalogi van verschillende leveranciers die ik in de winkel heb liggen. Ik help mensen ook graag bij hun zoektocht op het internet, ik ken de weg naar de leveranciers en zie je ergens de lamp van je dromen, maak dan een foto, zodat ik kan uitzoeken waar die lamp kan worden besteld. Mijn winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur’

LichtDesign
Treubstraat 13
www.licht-design.nl
06-23 976 112

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 8 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 14 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 14 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 15 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 15 uur geleden