Lisa en Frederique met het team van Hoogvliet dat de appeltaartactie van de twee meiden sponsorde. Foto: PR
Lisa en Frederique met het team van Hoogvliet dat de appeltaartactie van de twee meiden sponsorde. Foto: PR

Lisa en Frederique verrassen bewoners met appeltaartactie

Algemeen

Eind november bakten Lisa en Frederique appeltaarten voor de bewoners van het WZH in Leidschendam. Deze liefdadigheidsactie kwam voort uit een opdracht van de school van de meiden; het Adelbert college in Wassenaar. 

De docent levensbeschouwing vroeg de klas om mensen of dieren te helpen. Lisa en Frederique zijn toen op het barmhartige idee gekomen om iets voor de ouderen te doen. Ze willen bewoners van een verzorg- of verpleeghuis in deze moeilijke en lastige tijd ondersteunen met iets lekkers en gezelligs. 

De twee meiden gingen aan de slag. Als eerste belden ze verzorg- en verpleeghuizen om er eentje te vinden die dit ook een goed idee vond. Gelukkig was het WZH in Leidschendam direct enthousiast over dit project. 

Toen de afspraak gemaakt was en stond voor zaterdag 27 november, half vier, hadden Lisa en Frederique veel zin om de appeltaarten te gaan bakken. Maar alle ingrediënten voor zes taarten kost best wel veel geld. 

De twee gingen weer op pad en benaderden Hoogvliet Voorschoten. Het team van de supermarkt wilde gelukkig meewerken aan dit leuke idee en sponsorde de actie door alle ingrediënten voor de appeltaarten gratis ter beschikking stellen. 

De meiden zijn als een malle gaan bakken. De appeltaarten waren na een ochtend klaar en roken heel lekker. Verser kon niet en toen snel op weg naar het WZH. Daar aangekomen werden Lisa en Frederique hartelijk ontvangen en mochten zij met de taarten naar de afdeling. 

Op de 2e etage aangekomen waren daar de medewerkers van “de huiskamer” en ook het verzorgend personeel was aanwezig om de taarten in ontvangst te nemen. Zij waren heel erg blij met de taarten. De bewoners kregen een gezellige middag met een lekker stuk appeltaart. 

‘Voor elkaar en met elkaar, jong en oud’


De boodschap dat we er zijn voor en met elkaar, jong en oud, in deze pandemie werd met de uitvoering van deze opdracht duidelijk. De missie van de meiden is geslaagd!

Met speciale dank aan de Hoogvliet Voorschoten en het WZH in Leidschendam

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 3 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 7 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 8 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 8 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 10 uur geleden