Zonnebloem interim-voorzitter Bert Dedden, reikte het eerste Zonnebloemlot uit aan de burgemeester. Foto: VSK
Zonnebloem interim-voorzitter Bert Dedden, reikte het eerste Zonnebloemlot uit aan de burgemeester. Foto: VSK

Eindelijk weer Paasfeest en het eerste Zonnebloemlot

Algemeen Regio nieuws

Nadat de Zonnebloem 2 jaar geleden het Paasfeest op het laatste moment moest annuleren als gevolg van het corona virus, en er daarna geen feestelijke activiteiten meer konden plaatsvinden, was het op dinsdag 12 april eindelijk weer mogelijk om voor de gasten een mooie bijeenkomst te organiseren in het Bondsgebouw. 

De tafeltjes waren gezellig gedekt, met veel paaseitjes, en de gasten werden verwend met koffie, gebak en drankjes. De gasten en de vrijwilligers waren blij om elkaar na zo lange tijd weer te kunnen ontmoeten. Er was een optreden van het koor Amigas uit Hillegom; deze dames zongen vol enthousiasme allerlei nostalgische liedjes die de gasten uit volle borst konden meezingen. De sfeer zat er goed in!

Toevallig was dinsdag 12 april ook de startdatum van de jaarlijkse Zonnebloem lotenverkoop. Tijdens de pauze kwam burgemeester Nadine Stemerdink op bezoek om de eerste loten te kopen. Ook zij vond het een gezellige bijeenkomst en maakte nog diverse praatjes met enkele gasten.
Vanaf nu gaan de vrijwilligers weer hun uiterste best doen om in Voorschoten zoveel mogelijk Zonnebloem loten te verkopen. De prijs van een lot bedraagt € 2 per stuk, waarvan de afdeling Voorschoten maar liefst € 1,50 per verkocht lot ontvangt. Ook dit jaar zijn er weer duizenden prijzen te winnen, waaronder geldprijzen van € 15 tot € 15.000, vakanties, dagjes uit, elektrische fietsen laptops, verwenpakketten van Rituals en diverse cadeaubonnen.

Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem in Voorschoten huisbezoeken en tal van activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking die er niet zelfstandig op uit kunnen en daardoor in een sociaal isolement dreigen te komen. Er worden uitstapjes georganiseerd zoals boottochten, gezellige middagen of aangepaste wandelingen.

Iedereen ziet dus wat de Zonnebloem Voorschoten met het lotengeld dichtbij huis voor waardevol werk doet. Hopelijk is dit een extra stimulans om Zonnebloem loten te kopen. Meer informatie: www.zonnebloem.nl/voorschoten.Het gekochte loten kan worden geregistreerd op www.zonnebloem.nl/loterij/registreren. U krijgt dan automatisch per e-mail bericht of er een prijs op uw lot is gevallen. De trekking vindt plaats op 10 oktober 2022, de uitslag wordt t.z.t. bekend gemaakt in het SeniorenMagazine, op www.zonnebloem.nl/loterij en op Teletekst pagina 552.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 10 minuten geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 53 minuten geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 1 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 17 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 22 uur geleden