Afbeelding
Foto: Tjapko de Heus

Column: Zelf aan de knoppen draaien

Column Regio nieuws

Begin februari maak ik kennis met André. Hij is 40 jaar en op zoek naar werk in een geheel andere richting dan wat hij tot dan toe deed. Zijn CV, met HBO Technische Bedrijfskunde en een vracht aan werkervaring, is indrukwekkend.

André is herstellende van een zware burn-out. Om weer werkritme op te bouwen was hij terecht gekomen bij een hoveniersbedrijf waar hij jongeren ‘met een rugzakje’ mocht begeleiden en aansturen. In die richting wil hij verder en daar kan hij mijn hulp bij gebruiken. Het betekent wel dat hij op de carrièreladder een paar stappen terug moet doen. Voor dit werk ontbreekt het hem aan de benodigde opleiding en werkervaring. Dat realiseert hij zich goed. Hij brengt voor dit werk wel een aantal belangrijke persoonlijke kwaliteiten mee, zoals geduld en empathisch vermogen; hij is communicatief zeer vaardig.

Via mijn netwerk heb ik voor hem contacten gelegd bij bedrijven waar mensen het werk doen wat André graag wil gaan doen. We zitten op dat moment nog in Coronatijd en zijn dan ook vooral aangewezen op het contact leggen via social media. Hij volgde een social mediatraining bij de FNV, waar hij heel enthousiast over is. Vervolgens komt hij, vooral via LinkedIn, in gesprek met mensen die hem wel willen vertellen over hun werk, welke kwaliteiten daarvoor nodig zijn en waar mogelijk kansen op instroom of stage zijn.

Inmiddels is André begonnen bij een van de bedrijven waar hij mocht komen praten in wat voor hem de droomfunctie was, namelijk teamleider van groep mensen met arbeidsbeperking. Er was [nog] geen vacature opengesteld, maar hij werd gevraagd op basis van de indruk die hij in een netwerkgesprek had gemaakt. 

Ik zeg altijd vinden en gevonden worden zijn twee knoppen waar je aan kan draaien als je op zoek bent naar een passende functie. Dat heeft André met verve gedaan!

Ron Vonk
Loopbaanadviseur


Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 4 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 8 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 13 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 18 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9